La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació consolida l'Espai Cultural Obert de les Aules

Diputació consolida l'Espai Cultural Obert de les Aules
19 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló consolida l'Espai Cultural Obert de les Aules com a motor de la cultura provincial amb un ampli calendari d'exposicions que deixen la xifra de 40.596 visitants en els últims quatre anys

19 de juny de 2019. La Diputació de Castelló consolida l'Espai Cultural Obert de les Aules com a motor de la cultura provincial amb un ampli calendari d'exposicions que deixen la xifra de 40.596 visitants en els últims quatre anys. Demà mateix la Diputació iniciarà la quarta de les seues exposicions en 2019 en aquest espai, amb ‘Naturalesa i artifici’, de Carlos Martínez. Abans ja han passat per aquesta seu cultural la mostra ‘Brothels’ de Miguel Candela, ‘Apocalipsi’ de Santi Tena, una exposició d'obres de Rebeca Tena i ‘Sentim’ de Sara Bellés.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “hem posicionat aquest centre cultural com un motor dinamitzador de la vida cultural de la ciutat i la província. En aquestes sales d'exposicions els autors i autores de la província han tingut la seua oportunitat per a donar a conéixer el seu talent plasmat en les seues obres, i la gent les portes obertes per a disfrutar de la cultura”.

Cal tindre en compte que és un comité d'experts el que decideix les exposicions que conformen la programació anual del Centre Cultural Obert de les Aules. A més, el Govern provincial ha treballat aquests anys en noves fórmules d'acostament d'autors i autores i obres a la societat, com són les visites guiades gratuïtes que realitza en cada una de les mostres i que tan bona acollida estan tenint.

La pròxima proposta: ‘Naturalesa i artifici’, de Carlos Martínez

En aquesta exposició que es mantindrà fins al 26 de juliol Carlos Martínez combina en les seues escultures la pedra i la ceràmica, conjugant elements biològics i minerals.

Carlos Martínez, a través de procediments mixtos, ceràmics i escultòrics, planteja una composició d'obra que deixa a la vista pistes que inviten a inspeccionar-les mitjançant el tacte, i a assignar-los atributs o associar-les amb allò que resulta familiar, com una manera de contestar les preguntes que apareixen en trobar-se enfront d'elles. Unes escultures que cal veure des de distintes perspectives per tal de poder arribar a disfrutar al màxim de la proposta.