La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació consolida el seu pioner programa Òrbita com a model

Diputació consolida el seu pioner programa Òrbita com a model
31 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló consolida el seu pioner programa Òrbita com a model tractor per a la generació d'ocupació i riquesa en les empreses

31 de maig de 2019. La Diputació de Castelló consolida el seu pioner programa Òrbita com a model tractor per a la generació d'ocupació i riquesa en les empreses. El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha participat avui junt amb el president del CEEI Castelló, Diego Basco, en la presentació de les iniciatives de les 10 empreses seleccionades en aquesta segona edició davant del Club d'Inversió del programa. Els responsables de MatMap, Help Up, Nela BioDynamics, ChainGo Tech, Pandabox, Discocil, Bounsel, Guruwalk, Kibi Toys i Aiudo, triades entre un centenar de candidatures, han desgranat amb detall les seues propostes, centrades en sectors tan diversos com els materials de construcció, la gestió de projectes de RSC, Biomedicina, logística, retail, turisme, Smart Toys o l'atenció a persones dependents.

El diputat Aguilella ha subratllat en la presentació d’avui que l'objectiu és “aconseguir que grans idees de les nostres persones emprenedores, que es poden fer créixer en molt poc de temps i creant molts llocs de treball, es facen realitat. És importantíssim també que els productes que ixen d'aquestes empreses reverteixen en una millora de la qualitat de vida de la gent de Castelló a través de la innovació”.

En aqueix sentit, Aguilella ha remarcat que “és un programa que pensa en gran per a les empreses de la nostra província i perquè retorne en ocupació i riquesa al territori. La satisfacció amb què ha esta acollit per part dels participants i dels inversors dóna bona mostra del seu bon resultat i funcionament a favor de la província de Castelló”.

Per la seua banda, el president del CEEI Castelló, Diego Basco, ha subratllat que per a l'escalabilitat i creixement d'aquest tipus d'empreses és clau “tindre el finançament necessari en cada fase de l'empresa”. Així mateix, ha destacat com a “clau per a la província” l'existència de “projectes d'alt potencial generadors de riquesa econòmica, social i creadors d'ocupació d'alt valor afegit, i aqueix precisament és el propòsit d'Òrbita”.

Entre les 10 participants en el programa, un comité especialitzat decidirà al final del programa les millors 5 empreses amb alt potencial, que rebran un premi de 20.000 euros cada una, aportats per la Diputació de Castelló. Així mateix, els 10 projectes tindran l'oportunitat de presentar-se a l'Investors´ Day, sessió de tancament del programa, un fòrum d'inversió amb la participació de Business Angels involucrats en Òrbita, entre altres potencials inversors. Cal subratllar que l'ingredient comú de les empreses seleccionades és el pes de les noves tecnologies en les seues solucions.

L'acte d’avui suposa l'inici del programa formatiu que es desenrotllarà durant els pròxims mesos, en els què es treballarà detalladament i mitjançant metodologies Lligen Startup el model de negoci i el Business Pla. Tot això es realitzarà de manera molt personalitzada, ja que prèviament es realitzarà un diagnòstic operatiu i un full de ruta per a cada empresa. Entre altres importants agents de l'ecosistema, el Programa Òrbita té entre els seus col·laboradors Llançadora, Demium Startups, l'Associació Valenciana de Startups, Startupxplore o l'Agència Valenciana d'Innovació.

Així mateix, el Club d'Inversors d'Òrbita recolza el finançament de les startups participants, facilitant el desenvolupament dels seus projectes i el seu creixement. Els seus membres es comprometen a invertir en alguna de les startups del Programa Òrbita, sempre que aquestes voluntàriament desitgen optar a finançament privat. D'aquesta manera, el club ofereix als seus inversors adherits oportunitats d'inversió en projectes en fases inicials amb gran potencial de creixement. En la primera edició d'Òrbita, les empreses seleccionades van sumar una xifra de negoci superior a 1,5 milions de € en 2018, amb la creació de 49 llocs de treball. La previsió d'aquestes empreses per a 2019 és de 5 milions de facturació i 90 ocupacions. Així mateix, van rebre una inversió total de 1.484.700 €, i més de 150.000€ per part de membres del Club d'Inversió d'Òrbita.

El Programa Òrbita es basa en la identificació de projectes sòlids i en el suport a ells per a consolidar el seu creixement, garantint-los posteriorment l'accés al finançament.

Atraure finançament per al talent de Castelló

El programa se centra a identificar projectes d'alt potencial i a recolzar-los per a consolidar el seu creixement, facilitant-los posteriorment l'accés al finançament. Després de l'èxit de la primera edició en 2018 -un centenar de projectes presentats- el programa afronta la seua segona convocatòria amb l'ambició de consolidar-se com referent per als projectes més innovadors i escalables.

És per això que el diputat ha explicat que “innovem i generem nous recursos i eines pràctiques i útils que donen resposta a les dificultats amb què es troben les nostres persones emprenedores i empresariat per a continuar fent de Castelló una província d'oportunitats i riquesa. Òrbita naix perquè el talent empresarial de Castelló tinga totes les oportunitats d'inversors al seu abast per a poder desenvolupar tot el potencial que tenen aqueixes idees. Amb això afavorim l'ocupació, la generació de riquesa als nostres municipis i la innovació, perquè moltes d'aquestes empreses suposen una important injecció d'innovació a sectors d'activitat molt importants per a la nostra economia”.

Aquesta ambiciosa iniciativa pretén diversificar el teixit econòmic recolzant projectes destacats i dotant-los dels fonaments necessaris per a emprendre un procés de creixement escalable i sostenible. Com en la primera edició, el programa s’adreça a empreses en fase llavor i etapes primerenques, així com a persones emprenedores que encara no hagen constituït la societat.

La prioritat és continuar generant riquesa a Castelló

Aquesta iniciativa que la Diputació du a terme en col·laboració amb el CEEI forma part del compromís del Govern provincial amb la seua prioritat de generar riquesa i noves oportunitats econòmiques als municipis castellonencs.

Programes de qualitat com aquest, o com el Move Up!, o el Castelló Global Program formen part d'una intensa labor de vertebració de recursos a disposició de les empreses de Castelló per a propiciar la seua consolidació i creixement com a via de generar ocupació.