Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació conclourà la instal·lació de l'òrgan de Sant Mateu

Diputació conclourà la instal·lació de l'òrgan de Sant Mateu
5 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló farà possible amb una inversió de 30.250 euros que l'Associació Cultural Orgue de Sant Mateu concloga la instal·lació de l'òrgan en l'Església Arxiprestal del municipi d'acord amb el seu compromís amb la posada en valor del patrimoni sacre de la província com a generador de noves oportunitats

5 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló farà possible amb una inversió de 30.250 euros que l'Associació Cultural Orgue de Sant Mateu concloga la instal·lació de l'òrgan en l'Església Arxiprestal del municipi d'acord amb el seu compromís amb la posada en valor del patrimoni sacre de la província com a generador de noves oportunitats. El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha conegut en primera persona quin és l'estat en què es troba la instal·lació de l'instrument per a la què aquest col·lectiu porta anys recaptant fons.

“El treball que ha realitzat aquesta associació és exemplar, recuperant l'òrgan per a l'església, i permetent amb això tota una completa programació cultural tan important per a dinamitzar el municipi. Des del Govern provincial estem convençuts del potencial que té el nostre patrimoni cultural i històric per a ajudar els pobles a generar noves oportunitats turístiques i culturals i és per això que ens hem compromés a aquesta important col·laboració per a concloure aquest important treball”, ha assegurat el vicepresident.

En aqueix sentit, Sales ha insistit en el fet que “estem molt orgullosos del nostre patrimoni i treballem per optimitzar el seu potencial per als pobles. El cas de Sant Mateu és un exemple d'això, però treballem per tota la província per a aconseguir-ho. Sense anar més lluny, fa uns dies va concloure l'exposició La Llum de la Memòria a Jérica i Caudiel que ha portat prop de 50.000 visitants a aquesta zona de l'Alt Palància”.

Cal assenyalar que l'Associació Cultural Orgue de Sant Mateu va començar aquest projecte en 2006, recuperant amb això la música d'òrgan en una església que originàriament comptava amb aquest instrument. Ara, amb la instal·lació completa de l'òrgan gràcies a aquesta col·laboració de la Diputació, l'Arxiprestal de Sant Mateu enriquirà encara més el seu ja per si mateix atractiva visita com una autèntica joia del gòtic valencià.

Recuperació del patrimonio per a generar noves oportunitats

I és que cal tindre en compte que la Diputació de Castelló manté com un eix estratègic la posada en valor, recuperació i divulgació del patrimonio històric i artístic com a actiu al servei dels municipis de cara a dinamitzar-los turísticament i ajudar-los a generar noves oportunitats de desenrotllament futur.

A més, tal com ha recordat el vicepresident, “la continuada actuació restauradora de la Diputació comporta de forma intrínseca un alt contingut d'orgull de pertinença al territori, perquè la recuperació i manteniment d'aquestes obres i d'aquests edificis incideix directament en el manteniment i recuperació de la història dels pobles, en el coneixement de la seua trajectòria històrica i, per tant, en l'arrelament de la seua gent al seu territori. Estem molt orgullosos del nostre patrimoni i fem d'ell un actiu de futur”.