Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

Diputació conclou el cicle 'Diàlegs per Europa'

Diputació conclou el cicle 'Diàlegs per Europa'
1 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló ha conclòs avui el cicle de conferències 'Diàlegs per Europa' amb el què ha acostat les oportunitats que obri la Unió Europea a la província

1 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló ha conclòs avui el cicle de conferències 'Diàlegs per Europa' amb el què ha acostat les oportunitats que obri la Unió Europea a la província. I és que a través de la seua oficina Europe Direct, el Govern provincial ha organitzat aquestes quatre conferències obertes al públic de la mà de personalitats destacades de distints àmbits que, en un format distés i col·loquial, han desgranat les claus d'actuació de la Unió Europea i el seu acostament a la província de Castelló. L'última de les sessions ha comptat amb la participació de la periodista Marta Robles.

A través d'un diàleg distés amb el vicepresident i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha acostat en la seua 'Una visió d'Europa des dels mitjans’ la perspectiva mediàtica de la Unió Europea, les oportunitats que obri als territoris i l'evolució de la seua imatge i continguts en els mitjans de comunicació. Tal com ha assegurat el vicepresident Sales a l'inici de la sessió que ha tingut lloc en les instal·lacions del Real Casino Antiguo de Castelló, “amb aquests diàlegs el que hem pretés és acostar a la gent de Castelló les distintes claus d'Europa perquè des de la UE se'ns ofereixen multitud de recursos que podem aprofitar als nostres pobles, en les nostres empreses, en els nostres centres educatius, per a continuar sumant noves oportunitats al nostre territori”.

És per això que Sales ha assegurat que “de forma distesa, coneixerem de la mà de primeres personalitats en distints àmbits, tant que Europa pot millorar els nostres municipis i les nostres vides professionals, i tractarem de traure-li el màxim partit perquè això revertesca en millors oportunitats per a les persones”.

Cal recordar que, junt amb la periodista Marta Robles en el cicle han participat Carlos Cabrera, gerent de Ceracasa; Leandre Escamilla, director de Xarxa Teatre, i Jorge Fuentes, ambaixador d'Espanya. Cal assenyalar que aquest projecte s'emmarca dins de la iniciativa ‘Aquesta vegada vot’ del Parlament Europeu, en la què participa l'oficina Europe Direct de la Diputació.

Acostar les oportunitats d'Europa a Castelló

Des de la seua posada en marxa al gener de 2018, el centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha realitzat més d'una dotzena d'iniciatives encaminades a acostar les oportunitats que brinda la Unió Europea a la província de Castelló.

Xarrades i tallers en institucions, la posada en marxa d'un buscador online de línies d'ajudes, i l'exposició i activitats per l'Any Europeu del Patrimoni Cultural són alguns exemples de la incessant activitat d'aquest centre que forma part d'una xarxa internacional de 500 oficines d'informació de la Unió Europea.