Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació arranca el cicle 'Diàlegs per Europa

Diputació arranca el cicle 'Diàlegs per Europa
18 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló ha començat avui el cicle de conferències 'Diàlegs per Europa', amb el què acostarà les oportunitats que obri la Unió Europea a la província

18 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló ha començat avui el cicle de conferències 'Diàlegs per Europa', amb el què acostarà les oportunitats que obri la Unió Europea a la província. I és que a través de la seua oficina Europe Direct, el Govern provincial organitza aquestes quatre conferències obertes al públic de la mà de personalitats destacades de distints àmbits que, en un format distés i col·loquial, desgranaran les claus d'actuació de la Unió Europea i el seu acostament a la província de Castelló. La primera de les sessions ha comptat amb la participació de Jorge Fuentes, ambaixador d'Espanya.

A través d'un diàleg distés amb el vicepresident i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha acostat en la seua 'Més Europa, menys Europa', les oportunitats que obri al territori castellonenc la Unió Europea. I és que, tal com ha assegurat el vicepresident Sales a l'inici de la sessió que ha tingut lloc en les instal·lacions del Real Casino Antiguo de Castelló, “amb aquests diàlegs el que volem és acostar a la gent les distintes claus d'Europa, perquè des de la UE se'ns ofereixen multitud de recursos que podem aprofitar als nostres pobles, en les nostres empreses, en els nostres centres educatius, per a continuar sumant noves oportunitats al nostre territori”.

És per això que Sales ha assegurat que “de forma distesa, coneixerem de la mà de primeres personalitats en distints àmbits, com Europa pot millorar els nostres municipis i les nostres vides professionals, i tractarem de traure-li el màxim partit perquè això revertesca en millors oportunitats per a la gent de Castelló”.

Aquest cicle continuarà el pròxim 25 de febrer amb el diàleg 'Mercat comú europeu, passat i futur', a càrrec de Carlos Cabrera, gerent de Ceracasa. Les sessions continuaran el 4 de març amb Leandre Escamilla, director de Xarxa Teatre i el diàleg 'Treballar a Europa', per a concloure l'1 d'abril amb 'Una visió d'Europa des dels mitjans de comunicació', amb la periodista Marta Robles.

Cal assenyalar que aquest projecte s'emmarca dins de la iniciativa “Aquesta vegada vot” del Parlament Europeu, en la què participa l'oficina Europe Direct de la Diputació.

Acostar les oportunitats d'Europa a Castelló

Des de la seua posada en marxa al gener de 2018, el centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha realitzat més d'una dotzena d'iniciatives encaminades a acostar les oportunitats que brinda la Unió Europea a la província de Castelló.

Xarrades i tallers en institucions, la posada en marxa d'un buscador online de línies d'ajudes, i l'exposició i activitats per l'Any Europeu del Patrimoni Cultural són alguns exemples de la incessant activitat d'aquest centre, que forma part d'una xarxa internacional de 500 oficines d'informació de la Unió Europea.