La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació aprova 100.000 euros d'ajudes per a l'organització d’actes taurins

Diputació aprova  100.000 euros d'ajudes per a l'organització d’actes taurins
11 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló ha aprovat avui en Junta de Govern la concessió de 100.000 euros d'ajudes a un total de 148 entitats culturals per a l'organització d’actes taurins a tota la província amb l'objectiu de fomentar aquestes activitats que formen part de la cultura i les tradicions dels municipis de Castelló

11 de juny de 2019. La Diputació de Castelló ha aprovat avui en Junta de Govern la concessió de 100.000 euros d'ajudes a un total de 148 entitats culturals per a l'organització d’actes taurins a tota la província amb l'objectiu de fomentar aquestes activitats que formen part de la cultura i les tradicions dels municipis de Castelló. Gràcies a aquesta iniciativa del Govern provincial aquests col·lectius podran organitzar tot tipus d'espectacles en els actes que se celebren a pràcticament tots els pobles de Castelló i que ja han començat a realitzar-se aquest 2019.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “cada convocatòria taurina que se celebra a la nostra província mobilitza centenars de persones, convertint-se en un recurs turístic de primer nivell que dinamitza el municipi i afavoreix el teixit econòmic local. Per això, des del Govern provincial volem ajudar a finançar i impulsar tot aquest tipus de celebracions”.

És per això que Sales ha ressenyat que aquest nou impuls econòmic s'enquadra dins de la “ferma intenció d'aquest Govern provincial de mantindre's ferm en la defensa de la tauromaquia i els bous al carrer com a element indissociable a la nostra història i la nostra tradició. Els ajuntaments, penyes i associacions que impulsen aquells actes taurins que complementen els programes culturals i festius dels nostres pobles sempre comptaran amb el braç estés de la Diputació, perquè són els garants d'uns actes que formen part intrínseca de la nostra província”.

Un recurs turístic de primer nivell i una tradició de Castelló

En aquest sentit, el vicepresident Sales ha ressaltat que la Diputació “està i estarà al costat dels actes taurins com demostra a través de l'Escola Taurina i ajudant a finançar aquestes celebracions perquè siga possible el seu manteniment”.

“Les festes taurines, a més de ser una tradició assentada a la nostra terra, són un recurs turístic de primer nivell que dinamitza els pobles i crea oportunitats laborals i de riquesa entre la gent de Castelló en mobilitzar centenars de persones en cada convocatòria taurina que se celebra al llarg de l'any”, ha insistit.