Diputació amplia el programa ‘Salut al Poble’ amb què va revisar la vista de 1.500 xiquets

Diputació amplia el programa ‘Salut al Poble’ amb què va revisar la vista de 1.500 xiquets
17 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló ampliarà el seu programa Salut al Poble en reeditar en els pròxims dies aquesta iniciativa amb què va revisar la vista a més de 1.500 xiquets i xiquetes de pobles de l'interior en 2018

17 de maig de 2019. La Diputació de Castelló ampliarà el seu programa Salut al Poble en reeditar en els pròxims dies aquesta iniciativa amb què va revisar la vista a més de 1.500 xiquets i xiquetes de pobles de l'interior en 2018. Així, el Govern provincial reprendrà aquesta iniciativa que el portarà a cobrir tots els municipis de la província, després d'haver recorregut ja l'any passat tots els pobles de l'interior. Així, els especialistes que conformen aquest servei del Govern provincial començaran el seu treball en els col·legis dels municipis més grans de la província, en ordre ascendent de població, per a arribar a completar les revisions dels 135 municipis de la província. 


La diputada provincial d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha conegut en diverses ocasions com s'ha dut a terme i l'acollida que ha tingut entre la comunitat escolar aquest servei, comprovant el seu desenvolupament en alguns dels centres escolars. “Després de comprovar, amb la primera experiència en 2018, l'excel·lent acollida que va tindre aquesta iniciativa que el que pretén és dotar de més recursos i millor atenció els xiquets i xiquetes castellonencs en igualtat d'oportunitats visquen on visquen, repetirem l'experiència enguany per a ampliar les persones beneficiàries i arribar a més pobles”.


Recuperació del servei de revisions oculars

Cal tindre en compte que el primer programa de prevenció que va dur a terme la Diputació amb Salut al Poble als pobles de la província és el Programa de prevenció d'ambliopia i altres trastorns visuals. 


“Comencem amb un programa de prevenció de la coneguda com a malaltia de l'ull vague recorrent els col·legis de la província. Era un compromís d'aquest Govern provincial fer-ho, especialment després que la Generalitat decidira suprimir-lo a través de l'Hospital Provincial, i volíem en aqueix sentit posar a disposició de la ciutadania un servei que s'havia valorat com molt positiu”, ha insistit Vicente-Ruiz.


 

És per això que la diputada ha assegurat que “arribem on altres no arriben, oferint aquests serveis que redunden en una millor qualitat de vida dels nostres fills i filles”.


Cal tindre en compte que la Diputació de Castelló, igual que realitza amb la resta de serveis que presta als municipis, també amb Salut al Poble s'ha coordinat amb l'administració competent en matèria de Sanitat, la Conselleria, per tal d'evitar duplicitats i prestar un servei útil, necessari i eficaç a la ciutadania de Castelló.