La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació ajudarà a mantindre més de 5.000 ocupacions amb 300 actuacions

Diputació ajudarà a mantindre més de 5.000 ocupacions amb 300 actuacions
23 de Novembre de 2018

La Diputació ajudarà a mantindre més de 5.000 ocupacions amb les més de 300 actuacions més importants del seu pressupost més inversor, el què en 2019 destinarà una inversió rècord directa als pobles de 55 milions d'euros, el 38% del total dels comptes provincials.

24 de novembre de 2018. La Diputació ajudarà a mantindre més de 5.000 ocupacions amb les més de 300 actuacions més importants del seu pressupost més inversor, el què en 2019 destinarà una inversió rècord directa als pobles de 55 milions d'euros, el 38% del total dels comptes provincials. I és que aquesta gran injecció de recursos al territori serà un important revulsiu d'activitat als 135 municipis de la província.

Entre les actuacions més significatives, les més de 200 actuacions que generarà a tots els pobles els 12,4 milions d'euros del Pla Castelló-135 o les desenes d'obres que generaran els 10 milions d'euros pressupostats per a la millora de carreteres o els 13 milions adreçats al manteniment i millora de les depuradores.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “amb aquest impuls inversor estem propiciant que centenars de xicotetes i mitjanes empreses dels pobles tinguen treball durant l'any que ve als seus municipis, que els 200 treballadors que ja generen les depuradores a la província tinguen el seu treball al seu poble, o que noves oportunitats es generen als municipis a través d'aquestes actuacions. En definitiva, adrecem tots els recursos disponibles del Govern provincial, a generar riquesa a la província al no tindre ja deutes amb els bancs, fruit d'un treball de gestió eficaç i responsable al servei de la província”.

Amb això, la Diputació es consolida com l'Administració que més inverteix directament als pobles, “sent un motor de generació d'ocupació i de dinamització de l'economia local”, tal com ha puntualitzat el president, qui s'ha mostrat convençut que “si aquests últims anys hem aconseguit que les actuacions de la Diputació beneficien de forma notable el territori, dinamitzant l'activitat dels pobles, l'any que ve amb una inversió molt major hem d'aconseguir molt més benefici per al nostre territori. Més oportunitats i millor qualitat de vida a tots els municipis de Castelló”.

Consolidat Pla Castelló-135

El Pla Castelló-135 es consolidarà amb els seus 12,4 milions d'euros com el principal pla inversor de la Diputació als 135 municipis de la província amb més de 300 actuacions decidides 100% pels ajuntaments. La major aposta municipalista del Govern provincial que derivarà en una xarxa de xicotetes i mitjanes obres i serveis que donen resposta a les necessitats plantejades pels ajuntaments per a millorar la qualitat de vida i obrir noves oportunitats als seus pobles. Un pla que torna a reivindicar-se com un motor d'activitat per al teixit empresarial local dels municipis de Castelló.

Inversió històrica en depuradores

Amb la seua històrica inversió de 13 milions en depuradores el Govern provincial es consolida com el garant en l'aplicació de criteris d'eficiència hídrica als municipis de la província impulsant iniciatives que redueixen el consum d'aigua alhora que optimitza la depuració de la que s'utilitza i l'aprofitament del rebuig per a ús agrícola en les prop d'un centenar de depuradores de municipis de menys de 5.000 habitants que manté.

Cal assenyalar que entre els distints indicadors que apunten a l'aposta per la sostenibilitat de la Diputació figura que ha aconseguit, a través de les instal·lacions de sanejament i depuració d'aigües residuals que gestiona als municipis menors de 5.000 habitants de la província, que les més de 6.000 tones de fangs produïts s'aprofiten íntegrament com a fertilitzant de qualitat en més de 180 hectàrees de terreny agrícola. Açò és fruit dels treballs de control dels abocaments industrials al clavegueram i de la implicació dels ajuntaments implicats, amb la qual cosa s'ha evitat la presència de metalls pesants en els llots i afavorit les seues bones propietats agrícoles.

Millors carreteres com a autèntics ponts de progrés

Quant a la inversió històrica en carreteres, el president Moliner assegura que “des del Govern provincial som molt conscients que qualsevol mesura que busque revertir la despoblació del nostre interior ha de passar per la millora contínua de les comunicacions, d'ací el nostre impuls a la millora de les carreteres. Invertim més a acostar les oportunitats als nostres pobles i concebem les carreteres com a autèntics ponts de progrés per a les zones rurals de la nostra terra”.

Cal recordar que la Diputació de Castelló ha compromés ja una inversió de més de 30 milions d'euros per a millorar les carreteres de la província de Castelló en els pròxims cinc anys. I és que ja en el Ple del passat mes de juliol el Govern provincial va aprovar un contracte de conservació i millora de carreteres de 6,7 milions d'euros anuals en 2019 i 2020, prorrogable a un total de cinc anys.

Cal tindre en compte que aquesta inversió senta les bases de la que serà una actuació històrica en carreteres que incorpora 700.000 euros anuals més a aquest contracte, a la qual cosa cal sumar actuacions puntuals que el Govern provincial pot impulsar al marge d'aquest contracte fins a aconseguir els 10 milions d'euros pressupostats en 2019.

Consolidant l'eficiència en la gestió per a ser més útils a Castelló

L'abast d'aquests nivells d'inversió per part de la Diputació es corresponen amb l'objectiu últim de ser cada dia una Administració més útil a la província.

Amb 143,2 milions d'euros de pressupost per a 2019 passen de 17 milions a quasi 55 d'inversió en a penes set anys, triplicant les inversions de la província i eliminant per primera vegada en la seua història el capítol de gastos financers en haver liquidat tot el deute amb els bancs.

“Invertim més que mai, amb línies reglades amb criteris objectius i tècnics que igualen les oportunitats de tots els municipis i ciutadania a l'hora de rebre l'ajuda de la Diputació, de la manera més transparent i previsora, i comptant amb recursos propis que ens permeten no sols finançar el nostre funcionament sense haver de demanar préstecs, sinó també avançar a principis de gener la recaptació als ajuntaments sense haver de cobrar-los ni un euro d'interessos”, ha remarcat el president.

Un pressupost en què per primera vegada augmenten més les inversions que el propi pressupost, ja que augmenta el pressupost 8 milions i les inversions 8,68 milions.