Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació acull l'exposició pictòrica ‘Apocalipsi’ de Santi Tena

Diputació acull l'exposició pictòrica ‘Apocalipsi’ de Santi Tena
11 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló acull des d’avui i fins al pròxim 4 de maig l'exposició pictòrica ‘Apocalipsi’ de Santi Tena en el Centre Cultural de Les Aules

11 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló acull des d’avui i fins al pròxim 4 de maig l'exposició pictòrica ‘Apocalipsi’ de Santi Tena en el Centre Cultural de Les Aules. El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, s'ha reunit amb Tena i Vicente Zuriaga, comissari de l'exposició que forma part del cicle Revolutionaries, per a conéixer els detalls de la mostra hores abans de la seua obertura. Amb aquesta proposta, el Govern provincial continua amb el seu treball per dinamitzar l'oferta cultural a tot el territori castellonenc, també com a important recurs de dinamització econòmica i turística.

El vicepresident Sales, ha invitat tota la gent de Castelló “a disfrutar d'aquest recorregut que un autor consolidat i de la trajectòria de Santi Tena ens proposa amb aquest conjunt pictòric que no deixa indiferent ningú. Especialment creat per al seu gaudi a la nostra província, el talent de Santi Tena convergeix amb elements castellonencs, com bé hem pogut apreciar en les seues obres”.

Cal tindre en compte que a través de la realització d'aquesta mostra pictòrica es presenten una sèrie d'obres en què es veuen reflectits, de manera plàstica, aquells conceptes que vénen a definir el context sociocultural contemporani.

La lectura d'autors com Lipovetsky, Bauman, Calabrese o Auge, entre altres, ha suggerit la translació dels dits conceptes a l'àmbit pictòric. De vegades aquests autors recorren a metàfores que evoquen imatges o estètiques per a definir els seus conceptes: “categories zombies”, “ruïnes”, “naufragis”, “societat líquida”, “nobarroco”... En el laberint Il·lustrat Tena es val d'alguns d'aquests conceptes per a dur a terme una sèrie de quadros en què el pastitx i la paradoxa es donen cita per a ironitzar sobre el món contemporani. Un món on l'eclecticisme, el mestissatge, la indefinició dels referents, la profusió de les imatges, el reciclatge del passat o l'avanç tecnològic dibuixen el seu laberíntic paisatge.

Sobre l'artista: Santi Tena

Pintor amb arrels a Albocasser, on es va retirar a buscar una manera pròpia de pintar quan va finalitzar, a principis dels ’90, els seus estudis de belles arts i on manté el seu estudi.

Santi Tena (València, 1970) forma part d'aqueix grup de pintors que van impulsar una nova corrent figurativa dins del panorama artístic espanyol, l’anomenada Metafísica Valenciana. Les seues continuades exposicions, nacionals i internacionals, entre 1993 i 2007 es van interrompre per un projecte vital d'investigació, que va acabar convertit en tesi doctoral, sobre la seua magnífica adaptació al còmic de l'obra clau del patrimoni literari valencià; el ‘Tirant lo Blanc’. En 2018 reprén novament els pinzells amb més força, sentit crític i reflexió amb dues exposicions; la primera ‘Gastronautas’ realitzada a València i la que ara presenta en l'ECO- els Aules amb el títol “Apocalipsi”.