Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació acosta les oportunitats de la UE a les persones emprenedores de la província

Diputació acosta les oportunitats de la UE a les persones emprenedores de la província
16 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló acosta les oportunitats de la Unió Europea a les persones emprenedores de la província a través de la seua oficina informativa Europe Direct

16 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló acosta les oportunitats de la Unió Europea a les persones emprenedores de la província a través de la seua oficina informativa Europe Direct. Així, el Govern provincial ha congregat avui més de 150 persones emprenedores de 41 municipis castellonencs en la jornada de treball ‘Emprenedoria: ajudes, formes jurídiques i mobilitat europea’. Les distintes sessions de la jornada d’avui s'han dirigit a exposar i debatre sobre les formes jurídiques d'empresa més comuna per les què pot optar una persona emprenedora o una empresa que vullga realitzar un canvi de forma jurídica.

L'objectiu ha estat proporcionar a les persones assistents una visió global de quines són aqueixes formes per les quals poden optar, exposar les característiques, avantatges i inconvenients, tràmits de constitució i marc legal, així com els recursos, ajudes i subvencions de cada una d'elles. A més, s'ha realitzat també la presentació del programa Erasmus Joventut Emprenedora, com a eficaç recurs d'emprenedoria per als més jóvens.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat davant de les persones emprenedores i autònoms assistents, que “volem que pugueu aprofitar tots els recursos a la vostra disposició per a constituir una empresa de futur que continue generant noves oportunitats a la nostra terra. Tots tenim clar que una empresa que només pense en clau local no té molt futur, i que hem de ser conscients de la mobilitat, de la globalitat, i en aqueix camí així com en tots els que necessiteu per a seguir assessorant-vos en aquesta tasca tan sacrificada que és l'emprenedoria estarà la Diputació”.

En aqueix sentit, i incidint específicament en el contingut de la jornada d’avui, Aguilella ha explicat que “el treball que farem avui us permetrà resoldre aqueixos dubtes que es presenten a l'hora de posar en marxa un negoci, sobre quina és la forma jurídica d'empresa més adequada per a aqueix tipus d'activitat. I és que tot depén de característiques que avui tractarem, com el tipus d'activitat, quina responsabilitat s'està disposat a assumir, de quants diners es disposa, si es va a col·laborar amb socis o quantes persones participen en el projecte”.

Cal assenyalar que la jornada ha comptat amb la participació dels centres CEDES de la Diputació, la Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat FEVECTA, la Federació d'Empreses Valencianes d'Economia Social FEVES, Expansió Franquícies i Programa Erasmus Joventut Emprenedora. Cal tindre en compte que l'Erasmus per a Joventut Emprenedora és un programa d'intercanvis transnacionals que ofereix a persones emprenedores novelles i persones que desitgen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresariat experimentat que dirigeix xicotetes empreses en altres països participants.

Un complet programa d'activitat

Durant el desenvolupament d'aquesta jornada intensiva desenvolupada al Palau Provincial, el personal dels centres CEDES ha tractat les ajudes i recursos gratuïts per a muntar un negoci i ha aprofundit en la figura de l'autònom enfront de les societats: característiques, avantatges i inconvenients. Subvencions per a autònoms i societats amb convocatòria oberta.

La Federació Valenciana d'Empreses de Cooperatives de Treball Associat ha tractat la figura de la cooperativa de treball, amb les diferències que presenten enfront de les empreses de capital.

La Federació d'Empreses Valencianes d'Economia Social ha presentat la federació, les societats laborals i els avantatges de les societats laborals (règim fiscal, enquadrament en la Seguretat Social, ordre d'ajudes).

Per la seua banda, en el tema d'expansió de franquícies, la jornada ha aprofundit en què és una franquícia. Avantatges del model franquícia en relació a altres formats, condicions d'una franquícia, cànon d'entrada, royalti, contracte, etcètera.