La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació acosta inversions a les empreses més innovadores de la província

Diputació acosta inversions a les empreses més innovadores de la província
13 de Decembre de 2018

La Diputació acosta inversors a les cinc empreses més innovadores de la província a través del seu pioner programa Òrbita que desenrotlla junt amb el CEEI Castelló i que avui ha viscut la seua jornada de clausura amb l'entrega de premis i el Dia de l'Inversió.

13 de desembre de 2018. La Diputació acosta inversors a les cinc empreses més innovadores de la província a través del seu pioner programa Òrbita que desenrotlla junt amb el CEEI Castelló i que avui ha viscut la seua jornada de clausura amb l'entrega de premis i el Dia de l'Inversió. Una primera edició que ha tingut un rotund èxit tant de participació d'empreses innovadores (es van presentar un total de 95 per a ser avui 10 finalistes i 5 premiades) com d'inversions, ja que la gran qualitat dels projectes presentats ha atret l'interés de fins a 33 inversors privats que s'han constituït en el Club d'Inversors Òrbita. Una iniciativa amb què el Govern provincial dóna un pas més en la seua aposta per l'emprenedoria i el talent castellonenc per a aplicar els beneficis de la innovació en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de la província.

Així ho ha destacat en la clausura del programa el president de la Diputació, Javier Moliner. “Avui fem un pas més. Hem treballat a ajudar a crear empreses i a fer-les créixer i, ara, per primera vegada, hem estat capaços d'unir els dos actius més importants que té aquesta terra: el talent de la nostra gent i la valentia del nostre empresariat. El talent de la nostra gent que fa que quan un recorre la província trobe a tots els pobles persones capaces d'innovar, d'aplicar la creativitat a grans idees en busca d'un nínxol nou d'oportunitats. I la valentia i la força del nostre empresariat, de les persones que volen invertir que, venint de sectors tradicionals no li perden mai la cara a l'avantguarda, potser també perquè els seus sectors considerats tradicionals avui estan ací perquè els seus antecessors ja van aplicar l'avantguarda per a una reconversió”.

És per això que Moliner ha assegurat que “de les oportunitats que ací s'obrin es tracen les oportunitats laborals de les futures generacions. Per això és tan important que entre tots, Administració, Universitat, institucions, siguem capaços d'adobar l'ecosistema que faça possible que el talent de la nostra terra es quede i revertesca en el millor futur de la nostra província. Perquè una terra que perd el seu talent és una terra que perd el futur”.

D'aquesta manera, aquest programa pioner denominat 'Programa d'Acceleració Empresarial Òrbita' (www.programaorbita.com) es constitueix en una eina útil que facilita a les empreses castellonenques l'accés al finançament que necessiten per a desenrotllar tot el seu potencial i, per tant, generar noves oportunitats a la província de Castelló.

Per la seua banda el director de CEEI Castelló, Justo Velló, ha destacat el potencial del programa, que “ha multiplicat exponencialment les possibilitats d'èxit de les empreses participants”, complint així els seus objectius, i ha agraït la implicació de la Diputació a una iniciativa de l'ambició del Programa Òrbita. Així mateix, Velló s'ha mostrat confiat en les perspectives positives per a la segona edició del programa.

Cal recordar que el Programa Òrbita que ha merescut l'interés d'inversors de reputada trajectòria es basa en la identificació de projectes sòlids i en el suport per a consolidar el seu creixement, garantint-los posteriorment l'accés al finançament, i s'adreça a iniciatives empresarials en fase llavor o etapes primerenques, a més de persones emprenedores. Tots els participants, com a condició per a la seua participació, han manifestat la seua intenció de fixar la seu social de l'empresa a la província de Castelló.

Les empreses finalistes han estat Bemore3D, Digit-s, Easygoband, Encapsulae, Howlanders, Pylon Network, Rithmi, Semanticbots, Tailor i Waidis. Els cinc premis de 20.000 euros han recaigut en Digit-s, Rithmi, Howlanders, Waidis i Easygoband. Han desenrotllat interessants aplicacions relacionades amb el sectors tan diversos com el mèdic o farmacèutic, turisme i viatges, moda online o del sector ceràmic o la construcció.

La prioritat és captar talent i continuar generant riquesa a Castelló

Aquesta iniciativa que la Diputació du a terme en col·laboració amb el CEEI forma part del compromís del Govern provincial amb la seua prioritat de generar riquesa i noves oportunitats econòmiques als municipis castellonencs.

Programes de qualitat com aquest, o com el Move Up!, o el Castelló Global Program formen part d'una intensa labor de vertebració de recursos a disposició de les empreses de Castelló per a propiciar la seua consolidació i creixement com a via de generar ocupació. Amb Òrbita, la Diputació dóna un pas més i cobreix la necessitat d'aquestes empreses emergents de trobar finançament per a poder desenrotllar les seues idees i productes innovadors que reverteixen directament no sols en ocupació i riquesa econòmica per a la província, sinó també en una millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Castelló.