La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació acollirà una simulació del funcionament del Parlament Europeu

Diputació acollirà una simulació del funcionament del Parlament Europeu
2 de Novembre de 2018

La Diputació de Castelló acostarà el funcionament de la Unió Europea a les aules de la província de Castelló amb una simulació del funcionament del Parlament Europeu en la què participaran estudiants de la província.

2 de novembre de 2018. La Diputació de Castelló acostarà el funcionament de la Unió Europea a les aules de la província de Castelló amb una simulació del funcionament del Parlament Europeu en la què participaran estudiants de la província. Així, el Saló de Plens del Palau Provincial celebrarà el pròxim 20 de desembre una simulació d'una sessió europarlamentària amb alumnat de 1r de Batxillerat dels instituts IES Alfons XIII de la Vall d'Alba, IES Ximen d'Urrea de l'Alcora i IES l'Alcalatén de l'Alcora.

El vicepresident primer i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha participat en la reunió de coordinació per a preparar aquesta trobada “amb què pretenem donar major visibilitat, oportunitats i cobertura europea als municipis i centres de l'interior de la província”.

I és que aquesta iniciativa té com a objectiu que els estudiants de Batxillerat, entre 16 i 17 anys d'edat, coneguen i entenguen el Parlament Europeu, en haver de ser ells els que actuaran com a eurodiputats, defenent les seues postures i aconseguint posicions conjuntes.

És per això que Sales ha incidit en que “amb aquesta iniciativa potenciem el coneixement de les institucions europees, però molt més que això, també el debat, la capacitat de presa de decisió i d'arribar a consensos. Els estudiants treballaran i presentaran les seues propostes per a aconseguir un document comú sobre el tema a treballar, tal com ocorre en les institucions europees”.

Aquest projecte s'emmarca dins de la iniciativa “Aquesta vegada vot” del Parlament Europeu. La Diputació de Castelló, a través del seu punt d'informació europeu, posa en marxa aquest projecte de simulació d'una sessió del Parlament perquè els estudiants aprenguen a exercir la ciutadania europea, quines són les funcions dels seus representants a Brussel·les, i exercesquen el seu dret a la participació ciutadana des de la reflexió crítica i constructiva. Es desenvoluparà part del programa en les aules dels propis centres i finalment amb una sessió en la Diputació Provincial, amb la simulació d'una sessió parlamentària.

És per això que aquest projecte promou el desenvolupament de competències socials en el jovent centrades en el debat participatiu, la construcció dels seus propis arguments i la seua defensa pública, fomentant al seu torn la reflexió crítica i creativa, així com la participació constructiva en les activitats europees i en la presa de decisions, en particular, mitjançant l'exercici del vot.

Acostar les oportunitats d'Europa a Castelló

Des de la seua posada en marxa al gener d'enguany, el centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha realitzat més d'una desena d'iniciatives encaminades a acostar les oportunitats que brinda la Unió Europea a la província de Castelló. Xarrades i tallers en institucions, la posada en marxa d'un buscador online de línies d'ajudes, i l'exposició i activitats per l'Any Europeu del Patrimoni Cultural són alguns exemples de la incessant activitat d'aquest centre que forma part d'una xarxa internacional de 500 oficines d'informació de la Unió Europea.

“No volem que la falta d'informació allunye Europa de Castelló, al contrari. Volem activar tots els mecanismes perquè qualsevol castellonenc optimitze els recursos que la UE posa a la seua disposició i que això repercutesca en una millor qualitat de vida i més oportunitats a la seua província”, ha conclòs el vicepresident.