Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació acollirà una maratoniana vesprada de tertúlies literàries

Diputació acollirà una maratoniana vesprada de tertúlies literàries
13 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló acollirà divendres que ve 15 de febrer una maratoniana vesprada de tertúlies literàries com a part de la programació del X Certamen Castelló Negre que es desenvolupa a cinc municipis de la província fins al 22 de febrer

13 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló acollirà divendres que ve 15 de febrer una maratoniana vesprada de tertúlies literàries com a part de la programació del X Certamen Castelló Negre que es desenvolupa a cinc municipis de la província fins al 22 de febrer. Així, el cicle 'Crims en Les Aules' acostarà a través de tres tertúlies literàries la visió de fins una dotzena d'autors del gènere negre en un format distés i informal que permetrà les persones assistents compartir opinions i visions entorn de la literatura negra.

Les tertúlies donaran començament a les 18:30 hores, continuarà la segona a les 19:10 hores i conclourà la tercera a les 19:50 hores. El lloc del seu desenvolupament serà el Centre Cultural Obert de les Aules, on també s'ubica l'exposició fotogràfica '10 anys de Castelló Negre', un recorregut per la trajectòria del certamen a través de 50 fotografies.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que “Castelló Negre s'ha convertit en una iniciativa de qualitat que suposa un atractiu turístic i un recurs per a dinamitzar l'activitat de les nostres ciutats i per això la Diputació ha d'estar recolzant-lo”. En aqueix sentit, ha assenyalat que “l'objectiu de la Diputació és ajudar a consolidar una oferta cultural de qualitat i aquest certamen és ja un exemple clar d'això”, ha assenyalat Sales.

En les tertúlies participaran els autors següents: en la primera d'elles, Susana Rodríguez i Yanet Acosta seran moderades per Ana Rosa Sanfeliu; la segona tertúlia comptarà amb la participació de Jordi Ledesma, Graziela Moreno i David Jiménez el Tito i serà moderada per Pere Cervantes; la tercera tertúlia serà a càrrec d'Alicia Giménez Bartlett i Darlos Zanón, moderada per Pedro Tejada.

Cal tindre en compte que en aquest desé aniversari del Certamen Castelló Negre seran un total de 40 els actes programats i que tindran lloc de l'11 al 22 de febrer a cinc municipis de la província: Benicàssim, Castelló, Peníscola, Vila-real i Nules. Una edició d'un festival que es consolida com el segon festival nacional de gènere negre després de la Setmana Negra de Gijón i per davant de Getafe o Barcelona Negra.

Entre les activitats programades es troben actes de qualsevol tipus: tallers de cinema, tertúlies literàries, projeccions, presentacions de novel·les o exposicions d'art, que fan que 'Castelló negre' siga una “cita ineludible per als artistes, directors, actors, productors, escriptors i editors de primer nom. I, a més, ajuda que es donen a conéixer nous talents que segur donaran molt que parlar en el futur”, ha indicat Sales.

La programació es pot consultar en www.castellonegre.com.

Programació en la Diputació

A més d'aquest cicle de tertúlies i l'exposició fotogràfica, Castelló Negre també estarà present en l'Espai Cultural Obert de les Aules durant el matí del dissabte 16 de febrer amb diverses presentacions de llibres i l'entrega del premi Castelló Negre per la seua trajectòria a Alicia Giménez Bartlett.