La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Cevisama la seu institucional de la ceràmica provincial

Cevisama la seu institucional de la ceràmica provincial
25 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló farà del seu estand en la fira Cevisama la seu institucional de la ceràmica provincial en demanar el suport rècord de 22 municipis de la província que participaran davall el paraigua del Govern provincial en aquesta fira de primer nivell internacional

25 de gener de 2019. La Diputació de Castelló farà del seu estand en la fira Cevisama la seu institucional de la ceràmica provincial en demanar el suport rècord de 22 municipis de la província que participaran davall el paraigua del Govern provincial en aquesta fira de primer nivell internacional.

Així ho ha anunciat el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha assegurat que “volem ajudar a promocionar l'inesgotable talent del sector industrial que més riquesa i ocupació ha generat i genera a la nostra terra. Com a aliats de la ceràmica castellonenca, mostrarem en Cevisama que les administracions locals estem molt orgulloses del nostre producte ceràmic com el millor del món, fomentant iniciatives que impulsen el seu ús urbà com nou mercat a desenvolupar”.

En aqueix sentit, Moliner ha assegurat que “som conscients que la millor forma que tenim d'ajudar el nostre teixit industrial ceràmic és obrir-li espais de mercat, i és molt difícil que les empreses ceràmiques que estan treballant per obrir-se espai en els àmbits públics puguen vendre a l'estranger el que no tenen instal·lat en l'espai públic en la seua pròpia terra. Per això abanderem de la mà dels municipis, les empreses i els professionals del sector, l'ús ceràmic en espais urbans com a gran aparador a imitar en carrers i places de ciutats de tot el món”.

Carmela Tello, guanyadora del Premi Som Ceràmica d'Escultura

El president Moliner ha realitzat aquestes declaracions després de rebre al Palau Provincial Carmela Tello, guanyadora del II Concurs Som Ceràmica d'Escultura, l'obra de la qual 'Confluència' serà el guardó Som Ceràmica a la Innovacióndel Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes, que Moliner entregarà dimarts que ve en Cevisama.

L'escultura íntegrament realitzada amb material ceràmic, un poal de 23 centímetres de costat buit en el seu interior, acumula en el seu disseny 90 fines i estretes planxes de gres ceràmic i representa els distints camins que anem prenent al llarg de les nostres vides, les experiències o les vivències.

Llicenciada en Bioquímica per la Universitat de València en 1982, Tello acumula una important trajectòria artística amb material ceràmic des de 2008, any en què comença els seus estudis de Ceràmica Artística en l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló.