La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Centenars de persones majors sol·liciten la seua plaça en el Castelló Sènior de la Diputació

Centenars de persones majors sol·liciten la seua plaça en el Castelló Sènior de la Diputació
2 d'Abril de 2019

Cientos de mayores castellonenses han solicitado ya su plaza en el programa de viajes de la Diputación, 'Castellón Sénior', en el primer día de plazo de inscripciones.

2 d'abril de 2019. Centenars de majors castellonencs han sol·licitat ja la seua plaça en el programa de viatges de la Diputació, 'Castelló Sénior', en el primer dia de termini d'inscripcions. Així, aquesta espectacular acollida amb què arranca la cinquena edició del programa, fa preveure un excel·lent impacte d'aquesta iniciativa provincial contra l'estacionalitat turística i la consolida com una eina eficaç i útil para continuar generant noves oportunitats en el turisme dels pobles de la província, tant en destinacions de costa com d'interior. És per això que el Govern provincial manté la seua ambiciosa inversió de 1,2 milions d'euros per a aquest programa a través del qual viatjaran 10.000 persones de Castelló a través de les tres modalitats de propostes turístiques que contempla: 'Estades en balnearis', 'Programa de vacances a la costa de Castellón' i 'Rutes del patrimoni històric, cultural i natural'.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “la massiva resposta ja en aquest primer dia de termini demostra l'èxit d'un programa que perseguia d'una banda que els hotels de la província estigueren oberts durant més temps al llarg de l'any i, d'una altra, que la gent major tinguera la il·lusió de viatjar, disfrutar i conéixer un territori perquè som conscients que descobrir els encants de la nostra terra és el primer pas no sols d'apreciar la província sinó també de poder tornar a disfrutar d'aqueixos llocs altres vegades amb altres familiars o amistats”.

En aqueix sentit, Moliner ha incidit en l'efecte multiplicador que es genera a través d'aquesta iniciativa de l'impacte positiu de la inversió que destina la Diputació. “Aquest és un exemple de com les administracions han d'invertir en economia productiva. La riquesa i dinamització que genera el Castelló Sènior a la província multiplica per tres o per quatre la inversió que destina la Diputació a aquesta iniciativa. I el que és més important, això es tradueix en ocupació de qualitat als pobles, ja que les plantilles que abans se n'anaven al setembre a casa ara puguen estar nou mesos actives i que al final això es traduesca en que la capacitat hotelera de la província siga major. Amb el Sènior ajudem a fer que de dilluns a divendres aqueixos hotels estiguen actius i, per tant, oferesquen la seua planta hotelera també durant els caps de setmana”.

És per això que Moliner ha destacat que “la inversió de la Diputació del Sènior és per tant molt productiva, i que amb aqueixa aportació de diners públics del Castelló Sènior són molts més els milions d'euros que es generen entorn de l'oferta turística de la província”.

Cal tindre en compte que les subvencions d'aquest programa es destinen a un mínim de 6.100 places per al programa 'Vacances a la costa de Castelló' per temporada, de les quals 1.743 places seran per a 2019 i 4.357 per a 2020. Un total de 2.633 places seran per a les 'Rutes del patrimoni històric, cultural i natural', de les quals 640 places seran per a 2019 i 1.993 places per a 2020. I per segon any consecutiu i després del seu excel·lent comportament en l'edició anterior, s'inclouen les 'Estades en balnearis' amb 1.000 places, de les quals 208 seran per a 2019 i 792 per a 2020.

Cal assenyalar que el termini de presentació de sol·licituds serà del 2 al 30 d'abril. Si en aquest període de temps no s'haguera cobert la totalitat de les places disponibles, s'admetrien sol·licituds fins a la seua cobertura o fins el 31 de maig de 2020. Les sol·licituds es formularan en el model que serà facilitat en la Diputació de Castelló, en el Patronat Provincial de Turisme de Castelló, així com mitjançant la seua descàrrega en la pàgina web www.dipcas.es o el seu ompliment en la seu electrònica del Patronat Provincial de Turisme de Castelló en http://turismedecastello.seuelectronica.es

Programa de vacances a la costa de Castelló

El 'Programa de vacances a la costa de Castelló' comprén l'estada durant 6 dies/5 nits en hotels ubicats a la zona costanera de la província de Castelló, un mínim de dues excursions de mig dia a recursos turístics o municipis de la província de Castelló, i inclou el transport des de la capital de la província. Es desenvoluparan del 15 de setembre al 13 de desembre de 2019 i del 12 de gener al 12 de juny de 2020, ambdós inclosos. S'exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.

Rutes del patrimoni històric, cultural i natural

Les 'Rutes del patrimoni històric, cultural i natural' es realitzaran durant 3 dies/2 nits, inclouen l'estada en hotels ubicats a municipis de l'interior de la província de Castelló en règim de mitja pensió. Els esmorzars es realitzaran en restaurants de qualitat mitjana a les localitats on es realitzen les visites. Es desenrotllaran del 16 de setembre al 13 de desembre de 2019, i del 13 de gener al 14 de juliol de 2020, ambdós inclosos. S'exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.

Estades en balnearis

El Programa d'estades en balnearis' comprén l'estada de 8 dies/7 nits en hotels ubicats a la província de Castellón en el mateix municipi que el balneari de destinació, pensió completa, tres tractaments diaris mínims en balnearis d'aigües mineromedicinals de la província de Castellón, un mínim d'1 excursió de mig dia a recursos turístics o municipis de la província de Castellón. Es desenrotllaran del 21 de setembre al 14 de desembre de 2019, i de l'11 de gener a l'11 de juliol de 2020.

Quant a l'ampliació, amb aquest tercer tipus de paquets turístics, de l'oferta que contempla el programa, Moliner ha explicat que “hem volgut ampliar les possibilitats per a incloure també el turisme termal en el Castelló Sènior. A aquestes altures d'any tenim pràcticament completes totes les ofertes del programa 2018/2019 tant en els balnearis de Benassal, com de Montanejos i la Vilavella”.

Com en els programes anteriors, s'exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.