Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Caudiel y Jérica seran les seus de 'La Llum de la Memòria'

18 de Juliol de 2018
Caudiel y Jérica seran les seus de 'La Llum de la Memòria'
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat que Caudiel i Jérica seran les seus de l'ambiciosa exposició d'art sacre 'La llum de la memòria' que impulsa la Diputació de Castelló

18 de juliol de 2018. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat que Caudiel i Jérica seran les seus de l'ambiciosa exposició d'art sacre 'La llum de la memòria' que impulsa la Diputació de Castelló. Amb això, el Govern provincial consolida aquesta iniciativa com estratègica en el treball que desenrotlla per divulgar i posar en valor el patrimoni cultural castellonenc com a motor generador d'oportunitats turístiques i econòmiques als pobles de la província. Així, aquesta mostra que la Diputació ultima en aquests pobles de l'Alt Palància, ja s'ha consolidat com un al·licient turístic important en les seues anteriors seus, tant en 2016 a Villahermosa com el passat any a Castellfort i Benassal.

“La llum de la memòria naix perquè molta més gent conega, gaudi i se senta orgullosa del que tenim a la província. Tenim un patrimoni cultural excepcional, i des del Govern provincial treballem per recuperar aqueixos tresors culturals, recuperar-los i donar-los a conéixer perquè aqueixa labor repercutesca en més i millors oportunitats per als nostres pobles. Dinamitzar el nostre interior a través d'iniciatives com aquesta que recuperen i cuiden el nostre patrimoni és per a nosaltres una prioritat que ara materialitzarem amb la tercera edició de La llum de la memòria.

Concretament, la mostra tindrà dues seus a cada un dels municipis. En el cas de Caudiel, l'Església del Convent de les Carmelites i l'Església Parroquial, capella i cambril de la Mare de Déu del Xiquet Perdut. A Jérica l'Església del Socós i el Museu Municipal.

“Quatre espais únics que si fins ara passaven desapercebuts per a molts visitants, convertirem en el focus del turisme cultural de la nostra província per als pròxims mesos”.

La recuperació patrimonial com a actiu per als pobles #Repoblem

“Cuidar del patrimoni dels pobles és atendre'ls, és recuperar la seua memòria a través de l'atenció i recuperació de les seues més preades i antigues obres”. Davall aqueixa premissa que ha assenyalat el president Moliner, la Diputació abandera amb aquesta exposició la recuperació patrimonial com a actiu per als pobles d'acord amb el seu programa contra la despoblació, #Repoblem.

Així, les anteriors edicions de La llum de la memòria han suposat la restauració d'edificis emblemàtics com ara l'Església de la Mare de Déu de la Nativitat de Villahermosa, el Forn de Dalt i la Torre de la Presó de Benassal, o l'Ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort.

A més, l'organització de la mostra ha permés impulsar la recuperació de més d'un centenar d'obres, a les què se sumaran les d'aquesta tercera edició els detalls de les quals es donaran a conéixer en breu i que constataran aquest compromís de la Diputació amb el patrimoni cultural de Castelló.