La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Baños obri l’exposició que retrata les exhumacions de represaliats franquistes a Castelló

Baños obri l’exposició que retrata les exhumacions de represaliats franquistes a Castelló
19 de setembre de 2019

La diputada de Memòria Històrica subratlla que la Diputació treballarà pel compliment de la llei i destaca que en aquest nou mandat s’han obert les portes de la Diputació als col·lectius afectats

La diputada provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, ha assistit aquesta vesprada a la inauguració, al Menador de Castelló, de l’exposició ‘Entre el silencio y la tierra’ del fotògraf Eloy Ariza, que coincideix en dates amb la segona campanya d’exhumacions de víctimes del franquisme que es realitzaran fins al 4 d’octubre al Cementeri de la capital de la Plana. Aquesta mostra capta a través de l’objectiu d’Ariza, membre d’Arqueoantro, els treballs d’exhumació de represaliats per la dictadura als camps sants de Paterna i de Castelló durant l’any passat.

Per a Baños, «i per a aquest equip de govern», ha dit, «és essencial recolzar aquest col·lectiu, el de la Memòria Històrica, no només per decència política, sinó també per dignitat humana, ja que encara hui hi ha famílies que busquen els seus familiars desapareguts per poder acomiadar-se d’ells dignament».

La diputada ha estat contundent i ha assegurat que «des de la Diputació treballarem per a complir la Llei de Memòria Històrica», tot recordant que «per primera vegada, aquesta setmana, hem obert les portes de la institució provincials a persones que feia anys que ho estaven demanant i que mai no van tindre resposta».

La mostra ha estat organitzada pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i podrà ser visitada gratuïtament fins al 26 de setembre.