Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Anticipo de 260.000 euros a Montanejos per a la compra de Villa Purificación

Anticipo de 260.000 euros a Montanejos per a la compra de Villa Purificación

3 d'octubre. La Diputació de Castelló anticipa 260.000 euros a l'Ajuntament de Montanejos per a la compra de Villa Purificación, un edifici del patrimoni històric, molt emblemàtic en aquest turístic municipi de l'interior de la província. Així s'ha materialitzat avui amb la firma del conveni de col·laboració entre el president del Govern provincial, Javier Moliner, i l'alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas. A més, la Diputació s'ha compromés a través d'aquest conveni no sols a finançar la compra de l'edifici, sinó també a invertir 40.000 euros més en l'adequació de la vil·la d'acord amb els usos culturals i socials, que convertesquen tan emblemàtica construcció en un referent de la comarca de l'Alt Millars.

El president Moliner ha explicat que “l'adquisició i rehabilitació de Villa Purificación és una mostra clara de la col·laboració de dues institucions, Ajuntament, amb el consens de tots els grups, amb la Diputació, per a posar en valor el patrimoni històric que tenim, per a recuperar una joia perduda i que es va a posar al servei de totes les visites i de tot el veïnat de Montanejos, i a més, com un exemple clar de la nostra aposta per consolidar població a l'interior de la província de Castelló, dotant de més recursos el poble que és motor d'ocupació a una de les zones més despoblades de la província”.

En aquest sentit, Moliner ha insistit en el fet que “amb aquesta actuació aportem una oferta cada vegada més rica i interessant perquè els qui ens visiten puguen gaudir del que vam ser, del nostre patrimoni històric, i convertir-lo en un centre d'oportunitats perquè en el futur puguen visitar-nos cada vegada més gent i, amb això, viure més gent a l'interior de la nostra província”.

Per la seua banda l'alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas, ha assenyalat que “per a Montanejos avui és un dia per a celebrar, i per a celebrar-ho tothom, perquè hi ha hagut un consens absolut en l'Ajuntament, hem col·laborat tots i avui hem d'estar tothom molt content”.

Sandalinas ha agraït especialment el suport de la Diputació de Castelló per a aconseguir la compra d'aquest emblemàtic edifici. “La Diputació ha estat darrere del municipi, qüestió que agraïm en primera persona al seu president, Javier Moliner. És necessari que el municipi de Montanejos vaja cap avant, i no sols siga referent turístic sinó que també tinga esperança de vida durant tot l'any. Per a això, són necessàries infraestructures com la que es va a crear a partir de Villa Purificación, amb una unitat de respir i un centre de convencions. Era necessari i, a més, és un homenatge a la nostra memòria històrica del municipi posant en valor un edifici històric com és aquest, i agraïm a la Diputació que haja estat darrere de nosaltres i ens haja ajudat a aconseguir aquest objectiu”. 

Cal tindre en compte que Villa Purificación és una emblemàtica construcció de l'any 1929 que consta de dos edificis rodejats d'una zona enjardinada, ubicada a una zona privilegiada de Montanejos, junt amb el balneari de la localitat i a escassos metres del riu.

Impuls al turisme d'interior i als serveis municipals

Amb aquesta important inversió, la Diputació de Castelló torna a posar de manifest el seu impuls al turisme de l'interior de la província a través de la posada en valor dels recursos patrimonials que tenim els municipis.

“Sens dubte, a partir de la seua recuperació, tota visita que es desplace a Montanejos recorrerà les instal·lacions de Villa Purificación, per ser un edifici emblemàtic en la trajectòria històrica del poble. Montanejos tindrà un atractiu més que mostrar a les milers de persones que gaudeixen durant pràcticament tot l'any de la seua aigua i el seu entorn natural emblemàtic de la riquesa del nostre interior”, ha comentat el president Moliner. 

De la mateixa manera, la rehabilitació de Villa Purificación insistirà en un altre dels objectius plantejats a través de la campanya Repoblem de la Diputació, que és el de fomentar la igualtat d'oportunitats en els àmbits rurals com la millor eina per a consolidar població als pobles de l'interior.