La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Agustí: “Amb la Llei d'Estabilitat Pressupostària en vigor resultaria temerari un Pla 135-2

Agustí: “Amb la Llei d'Estabilitat Pressupostària en vigor resultaria temerari un Pla 135-2
15 d'Octubre de 2019

El diputat d'Hisenda explica que no donaria temps a executar les obres en 2019 i s'acabaria sobrecarregant el pròxim pressupost “com ha ocorregut enguany amb el Pla 135-2 de 2018”

El diputat provincial d'Hisenda, Santiago Agustí, ha explicat que el nou equip de govern de la Diputació no posarà en marxa un Pla 135-2 en aquest exercici “per prudència i responsabilitat”, ja que “no donaria temps a executar les obres en el que queda d'any i acabaríem sobrecarregant el pressupost de 2020”. És el que està ocorrent en 2019 amb les obres no executades en 2018 del Pla 135-2 que va aprovar el PP”. Agustí assenyala que estant en vigor la Llei d'Estabilitat Pressupostària que va aprovar el Govern del president Rajoy, “resultaria temerari aprovar un Pla 135-2 que acabaria dinamitant el pressupost de 2020”.

És la resposta de l'equip de govern a la roda de premsa que han protagonitzat en el matí de hui dels diputats populars Sales i Aguilella, als quals recorda que tots dos eren integrants de l'equip de govern en el segon trimestre de 2018 quan els serveis d'intervenció de la casa ja apuntaven que a la fi de 2019 faria falta una necessitat de finançament extra de 6 milions d'euros per a tancar l'exercici.

“El que hem fet”, afegeix Agustí, “és el correcte, la qual cosa calia fer una vegada que Intervenció ens va explicar els detalls de la situació econòmica de la Diputació quan al juliol vam accedir a l'equip de govern”.

El diputat d'Hisenda explica que “els diputats del Partit Popular són plenament conscients que les obres d'un hipotètic Pla 135-2 no s'hagueren pogut executar en 2019 “ni encara que l'haguérem aprovat el mes de juliol, perquè hi ha uns terminis de redacció, licitació i execució de les obres que no s'hagueren pogut complir”.  A més, “no hauria sigut responsable aprovar-ho tenint en compte que a la fi d'any és probable que calga aplicar un restrictiu Pla Econòmic Financer al qual ens veurem abocats per l'existència de la Llei d'Estabilitat Pressupostària i perquè les obres no executades en 2018 han sobrecarregat el pressupost de 2019”.