La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Abel Ibáñez garanteix que el servei de rescat de muntanya es continuarà prestant a la província de Castelló

Abel Ibáñez garanteix que el servei de rescat de muntanya es continuarà prestant a la província de Castelló
20 de Juliol de 2020

El diputat de Bombers ha mostrat la seua sorpresa per la renúncia als seus llocs dels integrants de la unitat ja que es produeix enmig d'una negociació en la qual s'estaven complint els compromisos adquirits

El diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha manifestat hui que, malgrat la renúncia als seus llocs dels integrants de la Unitat de Rescat de Muntanya del Consorci Provincial, aquest servei es continuarà prestant a la província de Castelló per part d'operaris d'altres Unitats de Rescat amb personal especialitzat sempre que es produïsca una emergència, garantit també la mobilització de l'helicòpter de rescat.

No obstant això, el diputat ha mostrat la seua sorpresa per la dràstica decisió anunciada pels integrants de la Unitat de Rescat de Muntanya del Consorci Provincial de Castelló «perquè es produeix de manera unilateral i injustificada i enmig d'una negociació». En aquest sentit, ha recordat que «des del primer moment em vaig comprometre a agilitar allò que era a la meua mà, deixant clar que la part laboral i salarial de les seues demandes havia d'abordar-se en el marc de la negociació col·lectiva amb els sindicats, tal com estableix la legalitat vigent».

Ibáñez ha explicat que en el Consorci s'estava treballant per a incrementar les hores de pràctiques d'helicòpter de la unitat i millorar la formació dels seus rescatadors, tal com aquests havien sol·licitat. No obstant això, «per a la nostra sorpresa, els operaris del servei han anat renunciant un a un a les pràctiques que van sol·licitar». A més, «tampoc ens han notificat el tipus de cursos de formació específica que volen cursar i que tan insistentment venien sol·licitant». Ha afegit que «també estàvem treballant en la redacció d'un nou document sobre la mobilització de l'helicòpter, tal com havien demanat».

Pel que respecta a l'exigència de realitzar equiparacions amb els treballadors dels consorcis de València i Alacant, el diputat ha recordat que «es tracta d'una mena de negociació que necessàriament cal abordar amb els sindicats i no amb una secció determinada del cos». A més, «cal tindre en compte que en el Consorci Provincial de Castelló no sols hi ha rescatadors de muntanya, també n'hi ha aquàtics i de salvament i desenrunament». D'altra banda, és important assenyalar que «l'envergadura i el pressupost dels consorcis de Castelló i València no són comparables». Sobre aquest tema, ha afegit que «els increments de personal no es poden realitzar de manera arbitrària, sinó que resulta imprescindible complir la legislació vigent i comptar amb la necessària consignació pressupostària per a fer front al consegüent increment de la despesa pública».

Abel Ibáñez no comprén l'actitud dels rescatadors de muntanya «amb els quals estic complint tots els acords aconseguits, alguna cosa que no ocorria amb l'anterior administració, que ni tan sols atenia les peticions de celebració de reunions».