La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

79 municipis Protecció Civil

79 municipis Protecció Civil
24 de Juliol de 2017

Cabanes, la Mata de Morella i Vilafamés s'han sumat a aquest demanat recurs ideat per Moliner fa just quatre anys

24 de juliol. El servei de Protecció Civil de la Diputació de Castelló donarà cobertura a tres nous municipis després que l'assemblea del Consorci Provincial de Bombers aprovara dimecres passat la incorporació de Cabanes, la Mata de Morella i Vilafamés a aquest útil recurs ideat per Moliner en juliol de 2013 i que en tan sols quatre anys ja ha arribat als 79 pobles xicotets de la província, amb especial transcendència a l'interior de la província.

El diputat responsable del Consorci, Luis Rubio, ha destacat que aquestes tres noves localitats que han sol·licitat tindre el programa de voluntariat de Protecció Civil “són una nova mostra de l'excel·lent acollida que està registrant aquesta iniciativa impulsada per a igualar les oportunitats al territori i que tots els pobles, indistintament dels seus recursos o grandària, es puguen omplir d'activitat i organitzar actes multitudinaris”.

En aquest sentit, el diputat provincial ha explicat que moltes “vegades les localitats més xicotetes de la província veuen com la seua població es multiplica quan organitzen grans esdeveniments i era imprescindible oferir-los una eina que els permetera garantir el correcte desenvolupament d'aquest tipus de convocatòries multitudinàries que tant ajuden a dinamitzar el territori i a generar oportunitats socials, econòmiques i laborals”.

Amb aquest objectiu va nàixer en juliol de 2013 el servici de Protecció Civil i ara “quatre anys més tard i després que els 140 voluntaris i voluntàries hagen garantit la seguretat i el normal transcórrer de més d'un miler d'esdeveniments, és de justícia posar en valor l'excel·lent funcionament del recurs i, sobretot, l'encomiable labor que realitzen els qui el conformen, ja que cada vegada és més normal veure treballant el servei en més actes i localitats”.

Rubio ha insistit en el fet que aquest servei de voluntariat està permetent que municipis que “fa uns anys ni es plantejaven organitzar grans esdeveniments per la complexitat que això suposava a l'hora de fer front a grans masses de visitants, ara puguen omplir d'activitat els seus pobles organitzant grans actes amb l'innegable retorn econòmic i laboral que això té sobre el territori”.

No en va, el voluntariat de Protecció Civil realitza intervencions en esdeveniments de tota índole, com poden ser competicions esportives, actes taurins, espectacles taurins o celebracions locals com la celebrada aquest cap de setmana a Benassal i que va congregar en aquest municipi de l'Alt Maestrat un milers de visitants.