Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

44 efectius de bombers a l'Arenal Sound

44 efectius de bombers a l'Arenal Sound
30 de Juliol de 2018

El Consorci Provincial de Bombers ha desplegat 44 efectius aquesta setmana per a ajudar a garantir la seguretat en el festival Arenal Sound de Borriana que se celebra a partir de demà i fins a diumenge que ve a Borriana. El Consorci Provincial de Bombers ha establit un dispositiu especial per a respondre a les emergències que puguen sorgir i el reforçarà a partir de dijous que coincideix amb l'inici dels concerts i màxima afluència de públic

30 de juliol. El Consorci Provincial de Bombers ha desplegat 44 efectius aquesta setmana per a ajudar a garantir la seguretat en el festival Arenal Sound de Borriana que se celebra a partir de demà i fins a diumenge que ve a Borriana. El Consorci Provincial de Bombers ha establit un dispositiu especial per a respondre a les emergències que puguen sorgir i el reforçarà a partir de dijous que coincideix amb l'inici dels concerts i màxima afluència de públic.

Així, el treball del Consorci Provincial de Bombers es distribueix en dues fases. La primera fase propiciarà una dotació itinerària per totes les instal·lacions del festival amb dos torns diaris, el primer d'ells a les 12:00 hores i el segon a les 18:00 hores, integrat per un vehicle i quatre efectius. A partir del dijous i fins al diumenge el dispositiu es reforça amb una segona fase de treball que contempla una dotació fixa de bombers a la zona d'acampada, amb un vehicle i un total de 24 efectius (entre els quatre dies), i una dotació a la zona de concerts amb dos vehicles i un total de 20 efectius. A més, es disposarà a la zona del lloc de comandament preventiu d'un camió dida amb 30.000 litres d'aigua.

Luis Rubio, diputat provincial de Bombers, ha reivindicat “l'aposta” que es fa des del Govern provincial per esdeveniments com l'Arenal Sound que “constitueixen un potent valor econòmic, de creixement, desenrotllament i oportunitats per a la nostra província. És per això que la disponibilitat econòmica per a garantir les mesures de seguretat és plena i a la inversió que Diputació dedica a la promoció, difusió i suport de festivals com l'Arenal, se suma, així mateix, la partida específica que en matèria de seguretat i control s'assigna per a atendre els dispositius extraordinaris de vigilància, quelcom fonamental per a garantir la confiança del turisme que ens visita”.

Castelló Terra de Festivals

El titular de la cartera provincial de Bombers ha reivindicat el suport de la Diputació a la província davall la marca 'Castelló Terra de Festivals', com el més clar aval de “defensa i promoció de la nostra província que treballa per ser líder d'aquest tipus de turisme a Europa”. Des del Govern provincial, a través del seu president, Javier Moliner, “no sols ens creiem les capacitats i potencials de Castelló en aquest sector, sinó que invertim en elles amb un import de 400.000 euros per a posar-les en valor i atraure capitals que generen creixement i inversió”.