Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018

2,2 milions per a promoure l'eficiència energètica

2,2 milions per a promoure l'eficiència energètica

22 de juliol. La Diputació de Castelló emprarà prop de 2,2 milions d'euros per a promoure l'eficiència energètica als municipis castellonencs amb menys de 20.000 habitants. El Govern provincial aprofitarà la modificació pressupostària aprovada en el Ple de dimarts passat, amb l'aval de tots els grups polítics amb representació en la corporació provincial, per a “fomentar als pobles amb menys recursos una necessària inversió en eficiència que els permeta complir amb el seu entorn i les directrius marcades des de la Unió Europea”.

El vicepresident primer de la Diputació, Vicent Sales, ha explicat que aquesta important inversió possible gràcies a “l'excel·lent salut financera que presenten les arques d'aquesta institució”, està encaminada a promoure inversions financerament sostenibles com és el cas d'una millora de l'enllumenat públic i a la posada en marxa d'una xarxa provincial de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics “afavorint dues iniciatives estratègiques, que permetran reduir la contaminació i fer de la nostra província un territori més eficient, amb menys emissions de CO2 i obert a un nou futur d'oportunitats econòmiques”.

En aquest sentit, Sales ha explicat que aquestes ajudes es concediran en el marc del que estableix el Programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020, posat en marxa per la Unió Europea per a impulsar que els pobles de Castelló realitzen una transició cap a un desenvolupament baix en carboni.

Amb aquest objectiu, el Govern provincial ha consignat 1.711.000 euros per a la substitució de lluminàries de tipus sodi, mercuri o semblant per altres que suposen un estalvi energètic i major eficiència. “D'aquesta manera, ha afegit Sales, permetrem “que els consistoris puguen posar en marxa mesures d'estalvi i eficiència energètica, amb el consegüent desenvolupament econòmic local que això genera”.

De la mateixa manera, i a través d'una inversió xifrada en 480.612 euros, la Diputació posarà a disposició dels ajuntaments una línia de subvencions per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics als municipis de la província, podent ser en funció de la sol·licitud punts de recàrrega mitjana-lenta o de recàrrega ràpida. A més, la dita instal·lació inclourà el subministrament del punt de recàrrega en via pública, obra civil i enginyeria associada, inclosa campanya de comunicació amb un tipus de carregador elèctric que té una esperança de vida superior als 10 anys.

Més de 13,7 milions extra d'inversió municipalista

El vicepresident provincial ha recordat que aquestes dues noves inversions s'integren dins dels 13,7 milions d'euros que la Diputació ha consignat de forma íntegra “a inversions financerament sostenibles que permeten que els nostres pobles emprenguen obres i inversions que milloren la qualitat de vida de totes les persones castellonenques”.

Per a això, junt amb aquestos prop de 2,2 milions, la institució provincial destinarà més de 4,6 milions d'euros a millorar la xarxa viària provincial amb fins a 18 actuacions en carreteres de l'interior provincial; 1,7 milions d'euros per a elevar fins als set milions l'estratègia de promoció turística provincial i més de 5,2 milions directament als ajuntaments de la província.