Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

1.500 quilòmetres de camins rurals rehabilitats

1.500 quilòmetres de camins rurals rehabilitats
23 de Juliol de 2017

Fins a principis del mes de juliol, el Govern provincial ha respost a les sol·licituds traslladades per 127 ajuntaments

23 de juliol. La Diputació de Castelló ha netejat en el que portem de 2017 més de 1.500 quilòmetres de pistes i camins rurals de la província per a respondre a les demandes dels ajuntaments. Durant el primer semestre de l'any, les màquines del Govern provincial han treballat en la rehabilitació, neteja i posada a punt de camins a 127 municipis castellonencs del món rural, el 95% dels que han sol·licitat formar part del Pla provincial de rehabilitació de camins rurals.

El diputat responsable de Medi Natural, Antonio Cases, ha ressaltat la importància d'unes actuacions que “ens permeten millorar la circulació als nostres pobles, sobretot en el cas de l'interior provincial, alhora que protegim i facilitem l'accés al nostre extens patrimoni forestal”.

Amb aquest objectiu, el Govern provincial destinarà al llarg d'enguany 650.000 euros per a actuar en les vies d'accés forestals, així com en els trams formigonats necessaris. En aquest sentit, Cases ha destacat que aquest Pla provincial de rehabilitació de camins rurals no és més que la “resposta que la Diputació ofereix als ajuntaments que acudeixen a ella per a actuar al seu terme municipal i resoldre problemes que, moltes vegades, dificulten l'accés turístic a zones amb atractius naturals o espais amb activitat agrícola o ramadera”.

Cal destacar que per a intervindre amb la major eficàcia possible i procedir al desbrossament i neteja d'aquestes zones rurals, “dividim en dues zones la província, articulant així una línia de treball que ens permet donar resposta a totes les necessitats plantejades pels ajuntaments”.

No en va, en els sis primers mesos de l'any el Govern ha atés 127 dels 133 municipis sol·licitants, 64 d'ells situats a la zona nord i els 63 restants al sud. “L'objectiu no és un altre que el d'igualar les oportunitats a l'interior i el litoral i que les persones que resideixen a les zones rurals no es topen amb cap problema de circulació i guanyen en qualitat de vida, aprofitant les oportunitats que els ofereix l'immillorable patrimoni natural que atresora la nostra província”, ha ressaltat el diputat de Medi Natural.

Finalment, Sales ha explicat que la Diputació reprendrà els treballs de rehabilitació al setembre després de parar durant els mesos de juliol i agost “degut a la perillositat que comporta realitzar treballs en l'àmbit forestal durant la temporada estival”.