La fundació Iniciativa Barcelona Dades obertes reconeix la qualitat de la informació de l'apartat ‘Centres de diàlisis de la Comunitat Valenciana’ que la Diputació de Castelló facilita i que se situa entre els 10 millors de contingut social.
“Volem ser una administració pròxima, transparent i oberta al servei de la ciutadania”. Així de contundent s'ha mostrat la diputada de Transparència de la Diputació de Castelló, María Tormo, després de conéixer que la prestigiosa fundació Iniciativa Barcelona Dades obertes (IBOD) ha seleccionat i reconegut l'excel·lència de la base de dades ‘Centres de diàlisis de la Comunitat Valenciana’, allotjat en el portal de dades obertes de la Diputació de Castelló. La fundació ho situa entre els 50 millors datasets útils per a abordar els reptes de contingut social amb el lloc número 10. “Una posició notable que situa a la institució provincial com a exemple de bones pràctiques i la converteix en referent de transparència i gestió excel·lent”.
María Tormo ha manifestat el compromís de la institució amb la societat i ha manifestat el seu objectiu de “que els ciutadans es familiaritzen amb el funcionament de la Diputació de Castelló, que sàpien amb major detalle tots els serveis que presta i també com actua la institució en el benestar i millora de la qualitat de vida dels castellonencs, prestant un suport directe als 135 pobles de la nostra província”.
Així mateix, la diputada provincial de Transparència ha posat en valor el servei del portal de dades obertes de la Diputació de Castelló, que “permet la consulta i la reutilització de multitud d'informació de la província amb la qual treballa la institució i que pot ser molt útil per a professionals, estudiants i altres perfils interessats”. Es tracta d'una eina que facilita la informació pública perquè puga ser consultada i reutilitzada tant per particulars, com per empreses i institucions, ja que presta múltiples beneficis per a l'impuls econòmic, social i cultural, entre altres.
Actualment, el portal de dades obertes, amb l'objectiu d'aconseguir un ús eficient dels recursos públics, compta amb un ampli catàleg de serveis, “97 conjunts de dades que es classifiquen en 18 temàtiques com a salut, educació, transport o economia entre altres”, ha explicat María Tormo. A més, este portal ha dissenyat una estratègia de visualització de les seues dades per a “aconseguir una millor comprensió i visibilitat de la informació continguda en estos”, ha ressaltat la diputada provincial. I és que les visualitzacions de les dades permeten fer una anàlisi més ràpida de la informació i facilitar amb això la presa de decisions a causa de les evidències gràfiques que presenta.
Vocació ciutadana
La base de dades ‘Centres de diàlisis de la Comunitat Valenciana’ està inclòs en l'apartat de salut, en el qual s'incorporen tots aquells conjunts de dades que guarden vincle amb els serveis prestats a la ciutadania en relació amb aquesta àrea.
En concret, este dataset recull una relació de tots aquells centres de caràcter públic i privat on es realitzen diàlisi en l'àmbit de la Comunitat Valenciana amb el “propòsit final de posar en coneixement dels usuaris els serveis més pròxims que tenen a la seua disposició”, ha comentat María Tormo. La informació que presenta ha sigut elaborada juntament amb la Federació Nacional d'Associacions per a les Malalties Rares del Renyó (ALCER).
“Volem que els castellonencs tinguen la certesa que esta és una administració pròxima, que es preocupa de millorar la qualitat de vida dels qui viuen a la província”, ha ressaltat la diputada de Transparència. I fruit d'este compromís amb la transparència, la rendició de comptes i la participació ciutadana, la Iniciativa Barcelona Dades obertes ha reconegut la qualitat d'este servei que presta la institució provincial.