Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Xaro Miralles defensa la reutilització de les dades obertes per a crear oportunitats i millorar els serveis públics

Xaro Miralles defensa la reutilització de les dades obertes per a crear oportunitats i millorar els serveis públics
4 de Març de 2021

La Diputació ha celebrat aquest dijous el dia mundial de l’’Open Data’ amb un ‘webinar’ per a promocionar i difondre l’ús de dades en àmbits com la universitat i el periodisme

La diputada provincial de Transparència, Xaro Miralles, ha defensat aquest 4 de març, dia mundial de les Dades Obertes (Open Data), la necessitat d’avançar en matèria de governança oberta i de rendició de comptes “com a clau per a promoure la participació ciutadana, enfortir la relació de confiança entre les administracions i la ciutadania i per a crear oportunitats i projectes rentables per a la ciutadania”. Miralles ha destacat que per a això cal seguir treballant en la publicació continua de dades d’interés general que es generen en el dia a dia de les institucions.

Xaro Miralles així ho ha assegurat en el tancament del ‘webinar’ organitzat, precisament, per a donar a conéixer la potencialitat de la reutilització de les dades públiques en àmbits com la universitat i el periodisme. La diputada ha assegurat que és indispensable aproximar aquest món a la ciutadania i a les empreses “perquè sàpiguen que disposen a la xarxa de milers i milers de documents amb els que poden crear valor, coneixements, oportunitats econòmiques i inclús millorar els serveis públics”.

La diputada ha compartit amb tots els presents que la Diputació continua introduint nous materials i millorant aspectes tècnics de l’Observatori Provincial de Dades Obertes perquè el seu ús siga cada vegada més fàcil i intuïtiu i que es reduisca el nombre de ‘clics’ per a aconseguir la informació desitjada.

Miralles ha destacat que el compromís de la institució amb la transparència i les dades obertes no només es veu reflectida en aquest portal, sinó també en altres accions territorialitzades. Així doncs, ha recordat que a través de sengles convenis amb la Generalitat Valenciana i la Universitat Jaume I es reforçarà l’assessorament als municipis perquè avancen en la implantació de polítiques de transparència i de participació ciutadana.

Pel que fa a la jornada de hui, el programa ha constat de quatre ponències: ‘Les potencialitats de l'ús de dades obertes en la universitat’, per Lidón París, arxivera de l'UJI; ‘El periodisme de dades’, per Vicent Rubio, tècnic en Govern Obert de la Diputació; ‘Bones pràctiques en l'ús de les dades obertes’, per Sergio Martí, professor del departament de Física, Química i Analítica de l'UJI, i ‘La generació de valor públic a través de les dades obertes’ per Borja Colón, cap del Servei d'Administració i Innovació Pública de la Diputació.