Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Una nova edició de '8 xefs, 8 plats'

Una nova edició de '8 xefs, 8 plats'
12 de Juny de 2017

L'esdeveniment culinari se celebrarà el 20 de juliol en el restaurant 'La Gruta', situat al Paratge de Sant Josep de la Vall d'Uixó

12 de juny. La Diputació de Castelló tornarà a reunir un elenc d'excepció al voltant dels foguers per a exalçar el ric i variat patrimoni gastronòmic que té la província. Serà el 20 de juliol quan el restaurant 'La Gruta', ubicat al Paratge de Sant Josep de la Vall d'Uixó, obrirà les seues portes per a acollir una nova edició de '8 xefs, 8 plats' iniciativa culinària impulsada pel Govern provincial a través de 'Castelló, Ruta de Sabor' per a divulgar la cuina i els productes autòctons de Castelló i que ja ha penjat el cartell de no hi ha bitllets amb les 200 places oferides ja reservades.

Pablo Roig, diputat responsable de la marca ideada per Moliner per a reforçar i promocionar l'excel·lència de la gastronomia provincial i el treball dels productors locals, ha estat l'encarregat aquest matí de presentar una nova convocatòria que “igual que de vegades anteriors, ens permetrà posar en el plat de cada comensal el millor del millor rebost de la Mediterrània. La nostra cuina és un recurs de primer nivell per a atraure riquesa i generar oportunitats econòmiques i laborals a l'interior de la província i tenim el compromís que qui ens visita assaboresca el millor d'aquesta terra única de mar i muntanya”.

Per a això, la Diputació ha involucrat una edició més una plèiade de xefs castellonencs “a l'altura del nostre patrimoni gastronòmic i que “demostraran com la cuina castellonenca, des de la tradicional fins a la més innovadora, és un excel·lent reclam turístic”. Així, la cita tindrà la presència de Jesús Gor, xef del mateix restaurant que exercirà d'amfitrió.

Junt amb ell, l'equip de cuiners que configuraran l'efímer menú que només podrà degustar-se aquesta nit, quedarà configurat d'aquesta manera: Modest Fabregat (Arbequina, Castelló), Fernando Molina (La Cuina de Fernando, Castelló), Javier Simón (Hotel Martí l'Humà, Segorbe), Balbina Cano (Casa Rabitas, Nules), Asier Manzanos (El Basc, Vila-real), Emilio Miralles (Al d'Emilio, Vila-real) i Carlos Gutiérrez (Casa Roque, Morella). Com sumelliers, estaran presents David Remolar, Ana García Latorre, José Vicente Martínez i Vicente Martínez.

Xef infiltrat: Raúl Resine

Com en les edicions anteriors, cada convocatòria de '8 xefs, 8 plats' té un xef infiltrat i en aquesta ocasió “se sumarà a aquesta excel·lent alineació una estrela Michelin i el triat millor xef de l'any en 2016”. És el cas del xef de Benicarló, Raúl Resine, “qui des del seu restaurant projecta els ingredients del millor rebost de la Mediterrània a tot el que el visita”.

Cal destacar que per mitjà de la col·laboració en aquest esdeveniment, aquest “element diferenciador de la nostra gastronomia que és Castelló Ruta de Sabor suma un recurs més a l'hora de dotar de major visibilitat l'excel·lència i qualitat dels productes que componen l'immillorable patrimoni gastronòmic que ens brinda aquesta terra de contrastos pel seu binomi costa-interior”.