La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Un dels portals institucionals més accesibles

Un dels portals institucionals més accesibles
1 de Març de 2017

L'Observatori d'Accessibilitat Web del Govern central situa el portal de la Diputació com un referent a nivell nacional

1 de març. El nou portal web www.dipcas.es que la Diputació de Castelló va llançar a finals del passat mes d'octubre ha convertit la institució en una de les administracions públiques més accessibles d'Espanya. Així es desprén de l'informe realitzat per l'Observatori d'Accessibilitat Web del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, en què es designa el renovat portal provincial com la segona millor web de diputacions d'entre les 48 habilitades a Espanya.

El diputat de Modernització, Luis Martínez, ha subratllat que aquest reconeixement “arriba després de l'excel·lent treball fet per tots els serveis tècnics d'aquesta casa i l'alt grau de compromís d'aquest Govern provincial amb l'oberturisme i el retre comptes diaris davant la ciutadania. El portal web és una porta oberta a la gestió provincial, un reflex en internet del treball que realitzem en la Diputació per a, dia a dia, ser més transparents i pròxims a la gent”.

No en va, i gràcies als nous estàndards de transparència que té una web “ideada per al màxim aprofitament de les dades obertes i l'e-government”, la pàgina web de la Diputació ha passat en menys d'un any de la posició 36 a aquest segon lloc en el segment de Diputacions fins a arribar, a més, al seté lloc en el segment d'administracions locals entre un total de 198.

És per això que Martínez ha insistit en el fet que els resultats replegats per l'Observatori d'Accessibilitat Web, que realitza un estudi periòdic que proporciona dades d'avaluació dels portals amb l'objectiu de disposar d'informació d'estat i evolució de l'accessibilitat web en ells, “demostren que el compromís de Moliner amb la transparència i el Govern obert continua fent d'aquesta Diputació un referent a nivell nacional”.

Cal destacar que aquest avanç en els rànquings d'accessibilitat web, amb una puntuació global de 9,61 sobre 10, ve donat per una sèrie d'implementacions i millores com ara un nou motor de busca més intuïtiu, per dotar la persona usuària d'una eina útil i senzilla per a trobar qualsevol informació, convocatòria o programa provincial; així com un disseny 100% responsive perquè el portal tinga els màxims nivells d'accessibilitat web eliminant totes les barreres d'accés preexistents.