Suport regional a 'Camins de Penyagolosa'

Suport regional a 'Camins de Penyagolosa'
5 de Juliol de 2017

Tots els grups polítics de les Corts recolzen la candidatura a Patrimoni Mundial de Camins de Penyagolosa

5 de juliol. La candidatura de 'Camins de Penyagolosa' a Patrimoni Mundial de la UNESCO ha sumat avui un nou reconeixement i impuls amb l'aprovació en sessió plenària per part de tots els grups polítics amb representació en les Corts Valencianes d'una declaració institucional de suport a aquesta aspiració provincial.

D'aquesta manera, la candidatura impulsada per la Diputació de Castelló perquè l'organització declare com a Patrimoni Mundial 'Camins de Penyagolosa' pel seu gran valor patrimonial, tant natural com històric i arquitectònic, dóna un pas determinant amb “l'innegable reforç que suposa el tindre el suport de les Corts a l'hora de defendre la candidatura a nivell nacional”.

I és que el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha volgut posar en valor la unanimitat mostrada en les Corts a l'hora de recolzar 'Camins del Penyagolosa' ja que és el “reflex de la unanimitat de tota una província que ambiciona donar a conéixer el seu patrimoni i essència per tot el món. Per això, sumem esforços amb l'objectiu comú de defendre, divulgar i valorar aquest tresor patrimonial que s'alberga davall 'Camins de Penyagolosa'.

Aquesta declaració institucional arriba després que el propi Sales, junt amb el director de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals, Juan Antonio García; i el vicerector de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I, Wenceslao Rambla, es reunira amb representants de tots els grups polítics (Compromís, PSPV, Podem, PP i Ciutadans).

No en va, Sales ha incidit en la importància d'aquest aval autonòmic, ja que amb ell es dota d'oficialitat aquesta proposta impulsada des del Govern provincial i construïda “junt amb la UJI, els nou municipis situats en la falda del Penyagolosa i tota la gent de Castelló que, des de l'orgull de viure en una terra única, volen fer del nostre llegat patrimonial una inesgotable font d'oportunitats”.

Expedient candidatura

Cal destacar que aquest nou suport autonòmic reforçarà l'expedient a Patrimoni Mundial Unesco que s'està ultimant des de la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris Culturals de la UJI, i per mitjà del qual el Govern provincial aspira que 'Camins de Penyagolosa' adquiresca la designació de Patrimoni Mundial de la 'Unesco' per a multiplicar el valor de tot el que l'envolta: naturalesa, municipis, tradició, patrimoni i vida”.

En aquesta línia, i junt amb les més de 20.000 firmes de suport ja arreplegades, en els últims mesos l'Administració provincial va aconseguir que el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport també reconeguera el gran valor patrimonial que atresora el projecte a l'incloure'l dins del Pla Nacional de Paisatge Cultural (PNPC) i en el llistat dels cent paisatges culturals més representatius d'Espanya.