La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Seguretat al hogar

Seguretat al hogar
16 de Febrer de 2017

Diputació ha instal·lat més de 300 detectors contra incendis per a millorar l'autonomia dels majors de la província

16 de febrer. La Diputació de Castelló ha instal·lat ja més de 300 sistemes contra incendis en les llars de les persones majors de 70 anys que viuen soles a la província. Aquesta iniciativa provincial, gestionada a través del Consorci Provincial de Bombers que opera a tots els municipis de la província menys a la capital, per disposar de Parc de Bombers propi, s'emmarca dins de la campanya Repoblem impulsada per Moliner per a frenar la despoblació del món rural castellonenc.

Tant és així que la portaveu adjunta i diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha volgut remarcar el “benefici social d'aquest programa d'instal·lació de detectors de fum. Més enllà de la seua innegable empremta en matèria de seguretat i prevenció d'incendis, la posada en marxa d'aquest servei dota d'autonomia centenars de famílies, permetent que les nostres persones majors no hagen d'abandonar les seues cases, guanyen en benestar i les seues famílies també en tranquil·litat”.

Cal destacar que a més de realitzar la instal·lació gratuïta de les alarmes, el Consorci Provincial de Bombers gestionat pel Govern provincial efectua un complet assessorament als propietaris de les vivendes, tant sobre les pautes per a previndre accidents domèstics com les conductes a adoptar en cas de produir-se un incendi.

“Amb aquest programa aconseguim portar a totes les llars que així ho sol·liciten aquestes alarmes d'incendis per a majors. Perquè amb prevenció aconseguim que les persones majors guanyen en seguretat i que ninguna haja de deixar les seues llars per falta de recursos”.

Vicente-Ruiz ha destacat que la instal·lació de detectors de fum és una acció estratègica més dins del “compromís d'aquesta administració amb l'interior castellonenc. Si hi ha un eix prioritari en la gestió d'aquesta Diputació és, sense cap dubte, el de la consolidació de la població del món rural de la província. Continuarem implementant totes les polítiques que estiguen al nostre abast per a impulsar el territori, igualar les oportunitats entre interior i costa i, amb tot això, sumar recursos i atractius als nostres pobles d'interior”.

Nou noves unitats respira

En aquesta línia, la diputada d'Acció Social ha recordat que aquesta setmana la Diputació ha aprovat la convocatòria de subvencions econòmiques per al manteniment i equipament de noves unitats a més de la contractació del personal adscrit als dits serveis. D'aquesta manera, i per mitjà d'una inversió superior als 260.000 euros, dels que 92.000 euros es destinaran a noves unitats, aqueste pla provincial d'atenció a persones majors s'estendrà a 9 noves localitats”.

“Amb aquestes noves unitats respir familiar, que eleven el nombre fins a les 31, aconseguim consolidar aquest servei en el món rural provincial per a garantir l'atenció de les persones majors i permetre que aquest es realitze amb total garantia al poble d'origen”, ha subratllat Vicente-Ruiz.