Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Santi Pérez: "La Diputació voria amb bons ulls que Red Eléctrica Española introduïra correccions en la MAT al seu pas per Atzeneta, Sant Joan de Moró i Borriol"

Santi Pérez: "La Diputació voria amb bons ulls que Red Eléctrica Española introduïra correccions en la MAT al seu pas per Atzeneta, Sant Joan de Moró i Borriol"
20 de setembre de 2021

La institució, que no és competent en la matèria, és conscient que estem davant un problema de terminis perquè aquest plantejament s'hauria d'haver formulat cinc anys enrrere

"La Diputació de Castelló veuria amb bons ulls que Red Eléctrica Española (REE) contemplara una modificació del traçat en la seua línia de Molta Alta Tensió (MAT) al pas pels municipis d'Atzeneta, Sant Joan de Moró i Borriol, a fi d'evitar les afectacions per proximitat a habitatges". Així ho ha manifestat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, al final de la reunió que ha mantingut amb el president de la Diputació, José Martí, els alcaldes d'aquests tres municipis i representants de la Plataforma NO a la MAT. Pérez ha mostrat la disposició a la mediació de l'actual equip de govern de la institució provincial, encara que ha recordat que no té competències en aquesta matèria. El diputat també ha incidit qu "estem pràcticament fora de termini, perquè parlem d'un projecte que va arrancar en 2006, en el qual hi ha hagut diferents finestres per a la introducció de modificacions de traçat en diferents punts de la província de Castelló".

No obstant això, assenyala que "malgrat que aquestes reivindicacions s'havien d'haver realitzat fa almenys cinc anys, des de la Diputació animarem que tant a REE, com les autoritats de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya facen un nou esforç per a millorar un traçat que "fins i tot complint el que marca la legislació vigent, és cert que passa prop d'habitatges d'Atzeneta, Sant Joan de Moró i Borriol". El diputat també ha recordat que la línia d'REE "és un projecte estratègic de país, que s'executa per a millorar la xarxa de transport elèctric, que en l'actualitat és ineficient, perquè pateix importants pèrdues durant el trasllat de l'energia, i perquè ajudarà a traslladar per a ser consumida fins a Castelló i la seua àrea d'influència l'energia alternativa que es produeix en el nord de la província".

Diferent és la postura de la Diputació de Castelló respecte a la MAT privada promoguda per Forestalia a la província de Terol. Sobre aquest tema, Santi Pérez ha assenyalat que "no ens oposem al fet que a Terol construïsquen parcs eòlics que ajuden a dinamitzar la zona, però si vam mostrar el nostre rebuig al traçat per a transportar l'energia fins a la subestació de Morella, perquè produeix un gran impacte sobre sobre una important extensió del territori del nord interior de la província de Castelló".