‘Salvem la ceràmica’ remetrà un document al Govern d'Espanya demanant celeritat en la tramitació de les ajudes al sector ceràmic i la inclusió de les frittas i esmalts

‘Salvem la ceràmica’ remetrà un document al Govern d'Espanya demanant celeritat en la tramitació de les ajudes al sector ceràmic i la inclusió de les frittas i esmalts
Mesa de seguiment de ‘Salvem la ceràmica’ impulsada per la Diputació i els ajuntaments del clúster ceràmic.
25 de Gener de 2023

El president José Martí assenyala que els criteris que regulen aquestes ajudes han de contemplar la importància econòmica, social i laboral que els sectors afectats tenen en el territori en el qual se situen

La taula de seguiment de ‘Salvem la ceràmica’ impulsada per la Diputació i els ajuntaments del clúster ceràmic, a la qual també han assistit els representants empresarials i sindicals del sector, ha acordat en la jornada de hui redactar un document que es traslladarà al Govern d'Espanya en el qual se sol·licita agilitat a l'hora de redactar les bases que regularan la concessió d'ajudes als sectors gas intensius i la concessió de les mateixes a les empreses sol·licitants. Segons ha assenyalat, “es parla de sis mesos per a concretar les ajudes i és una evidència que el sector no pot esperar”.

Així ho ha explicat el president José Martí a la finalització de la reunió, informant que el document de consens que es redactarà en les pròximes hores conté altres tres punts: la incorporació a les ajudes de les empreses de frittas, esmalts i colors ceràmics, que han d'estar per ser clarament un sector gas intensiu; que es compte amb els sectors afectats a l'hora d'elaborar els criteris de distribució de les ajudes i es tinga en compte la seua influència laboral, social i econòmica sobre el territori en el qual se situen; i que el Govern d'Espanya normalitze les relacions amb Algèria perquè el conflicte existent està afectant de manera important al sector ceràmic de Castelló.

El president ha celebrat que hi haja hagut “un acord ampli” perquè “pensem l'acord i la unió de totes les forces socials i polítiques és el camí més adequat per a l'obtenció de l'èxit és aquest assumpte que tant ens preocupa”.

En representació dels alcaldes del Partit Popular ha pres la paraula Marta Barrachina, qui ha considerat l'acord aconseguit “una molt bona notícia”. Dels quatre punts ha assenyalat que els més urgents són “la rapidesa en la gestió de les ajudes i que entren en les mateixes les empreses de frittas i esmalts”.

Com a representant dels alcaldes socialistes ha intervingut Merche Galí, d'Almassora, qui ha incidit en la importància que “s'activen les ajudes amb tota velocitat i que es diguen quins seran els criteris de distribució perquè amb ells el sector ceràmic podrà saber a quina quantia podrà accedir”.

En representació dels edils de Compromís ha parlat Ignasi Garcia, qui ha destacat la importància de la indústria taulellera en Producte Interior Brut de la província i per tant en les seues famílies. També s'ha referit al fet que l'acord permet “mantindre el problema del sector ceràmic en l'agenda pública i que a Madrid entenguen el que signifiquen aquestes empreses per a la societat castellonenca”.

La taula de seguiment tornarà a reunir-se el pròxim 14 de febrer a les 16.30 hores.

En la reunió de hui han participat representants de Ascer, Anffecc i Asebec; els sindicats UGT i Comissions Obreres; els diputats provincials Ximo Huguet, Ignasi Garcia, Salvador Aguilella i Cristina Fernández; els alcaldes de Vila-real i l'Alcora, i les alcaldesses d'Onda, la Vall d'Alba, Almassora.