Marta Barrachina anuncia un ambiciós Pla d’Helisuperfícies per a garantir l'atenció d'urgències mèdiques i emergències a la província

Marta Barrachina anuncia un ambiciós Pla d’Helisuperfícies per a garantir l'atenció d'urgències mèdiques i emergències a la província
23 d'Agost de 2023

La presidenta de la Diputació de Castelló enumera els reptes del seu programa de govern entre els quals també destaca el Pla Director de l'Aigua perquè “no pot ser que en el 2023 hi haja municipis de la província que hagen de portar cubes per a un subministrament tan bàsic com és l'aigua”. Aprovar una línia d'ajudes a autònoms i pimes afectats pels incendis de Bejís, Les Useres i Villanueva de Viver és un altre dels objectius a complir pel govern provincial a curt termini.

Castelló, 23 d’agost de 2023

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat un ambiciós Pla d’Helisuperfícies per a garantir l'atenció d'urgències mèdiques i casos d'emergències a la província. Com ha comentat la presidenta de la institució provincial, “el pla provincial que impulsarà la Diputació de Castelló té com a principal objectiu facilitar l'evacuació mèdica urgent dels ciutadans de la província que ho necessiten, independentment del lloc en el qual residisquen”. La presidenta ha continuat dient que “vivim en una província molt muntanyenca on es practica molt esport de muntanya i hem detectat que falten aquestes helisuperfícies que poden donar més seguretat”. En aquest sentit, aquestes instal·lacions són estratègiques per a millorar la resposta a les emergències als pobles de muntanya i en les zones més inaccessibles, i gràcies a això es retallen temps d'assistència sanitària i temps també en l'actuació de bombers davant incendis forestals.

“L'ampliació d'infraestructures i millora dels serveis en els 135 municipis de la nostra província comporta la igualtat d'oportunitats del territori, sent aquesta una de les màximes a seguir pel govern de la Diputació de Castelló”, ha incidit la presidenta Marta Barrachina.

El Pla Provincial d’Helisuperfícies és un dels reptes marcats per la primera presidenta de la Diputació de Castelló dins del seu programa de govern que com la mateixa ha afirmat en una entrevista realitzada aquest matí en la televisió pública ÀPunt, “el nostre programa de govern començarà amb el pròxim pressupost de la Diputació”.

Un altre dels reptes més importants per al govern provincial és garantir un Pla Director de l'Aigua que millorarà el subministrament hídric a totes les poblacions de la província de Castelló. En aquest sentit, Marta Barrachina ha remarcat que “no pot ser que en el 2023 hi haja municipis de la província de Castelló que hagen de portar cubes per a un subministrament tan bàsic com és l'aigua”. Quant als pilars bàsics que ha de regir aquest pla director, es contempla el desplegament i gestió de totes les infraestructures hidràuliques col·lectives que desenvolupa el Pla Director de l'Aigua i, a més, la Diputació de Castelló proveirà als ajuntaments adscrits als consorcis d'aigua de la Plana del Pla de l’Arc garantint la no interrupció dels serveis.

Tant el Pla d’Helisuperfícies com el Pla Director de l'Aigua són per a la presidenta de la Diputació, “eixos fonamentals per a acostar la institució als qui de veritat la necessiten, als municipis de la província, sobretot als més xicotets per a qui és més complicada la gestió i on els recursos són més ínfims i, per tant, on no puguen arribar ells, arribar nosaltres”.

A més d'això, un altre dels objectius a complir pel govern provincial a curt termini és aprovar una línia d'ajudes directa a autònoms i pimes pels danys i pèrdues patides pels incendis de Bejís, Les Useres i Villanueva de Viver registrats fa un any. Com ha anunciat la presidenta de la Diputació, en el ple del pròxim 5 de setembre s'emportarà a aprovació una modificació de crèdit “per a poder arribar als qui van haver de baixar persiana i no van poder exercir la seua activitat a causa dels incendis”. Marta Barrachina ha remarcat que “som ací perquè els recursos de la Diputació estiguen destinats al que de veritat importa: atendre les necessitats, estar al costat dels municipis. El primer és atendre l'urgent i per a nosaltres, els castellonencs són el primer”.

En matèria sanitària, per a la presidenta de la Diputació de Castelló és fonamental la col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a recuperar el CICU i projectar un nou hospital. I també és necessària la col·laboració entre administracions perquè l'aeroport siga referent i una infraestructura fonamental per a la província.

Finalment, dins de l'ajuda a sectors estratègics de la província, Marta Barrachina ha reafirmat el suport de la institució al sector de la ceràmica i al cinegètic, entre altres sectors clau per al desenvolupament, progrés i futur de la província.