Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Patricia Puerta visita els terrenys de la futura residència de majors d'Altura que la Generalitat Valenciana construirà amb el Pla Convivint

Patricia Puerta visita els terrenys de la futura residència de majors d'Altura que la Generalitat Valenciana construirà amb el Pla Convivint
25 de Gener de 2022

Durant la fase de redacció, “donada la demanda existent”, la Diputació de Castelló ha defensat davant la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives “la necessitat de situar un centre d'aquestes característiques en l'Alt Palància”

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i titular de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha visitat el municipi d'Altura, acompanyada per l'alcaldessa Rocío Ibáñez, per a conéixer de primera mà els terrenys en els quals s'alçarà la futura residència comarcal per a les persones de la tercera edat, gràcies a la cooperació entre la Generalitat, la pròpia institució provincial i l'ajuntament.

Aquest centre comarcal, que està inclòs en el Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 de la Generalitat Valenciana, s'edificarà en la parcel·la adjacent al col·legi públic de la localitat. Durant la visita, Puerta ha manifestat que la futura residència “ajudarà a millorar la qualitat de vida de les persones majors, no sols d'Altura, sinó de tot l'Alt Palància’’. Sobre aquest tema ha assenyalat que serà un centre que ‘’contribuirà a la creació d'ocupació local i, per tant, a lluitar contra la despoblació’’.

La vicepresidenta Puerta ha recordat que la Diputació, “recollint el sentir de la comarca”, durant la fase de redacció del Pla Convivint ha defensat davant la conselleria la conveniència de situar una infraestructura social d'aquest tipus en l'Alt Palància, “donada la demanda existent”. A més, ha afegit que ‘’aquesta residència canvia el concepte de l'atenció a les persones, aportant una visió universal i inclusiva, i territorialitzant l'atenció’’.

Durant l'estada a Altura, la vicepresidenta també ha visitat el Servei de Promoció de l'Autonomia Personal (SPAP), finançat per la Diputació amb 7.000 euros, un recurs social que ‘’està funcionant de manera excel·lent, ajudant les persones majors i els seus familiars a residir en el seu municipi d'origen, fomentant les seues relacions convivencials”.