La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner anuncia més de 800.000 euros d'ajudes per les pluges

Moliner anuncia més de 800.000 euros d'ajudes per les pluges
22 d'Octubre de 2018

Javier Moliner ha anunciat més de 800.000 euros d'ajudes econòmiques extraordinàries perquè els ajuntaments de la província puguen reparar els desperfectes ocasionats per les pluges registrades en els últims dies.

22 d'octubre de 2018. Javier Moliner ha anunciat més de 800.000 euros d'ajudes econòmiques extraordinàries perquè els ajuntaments de la província puguen reparar els desperfectes ocasionats per les pluges registrades en els últims dies. El Ple de la Diputació aprovarà demà de forma extraordinària i urgent la quantia i les bases de les ajudes perquè els ajuntaments puguen rebre-les com més prompte millor. L'ajuda de la Diputació es traduirà en dues accions: en primer lloc, 675.000 euros d'ajudes directes de 5.000 euros directament adreçats a cada un dels 135 ajuntaments per a pagar factures emeses des del 19 al 31 d'octubre vinculades a la recuperació de la normalitat després del temporal. En segon lloc, una ampliació extraordinària de 152.000 euros del Pla provincial de rehabilitació de camins rurals de la Diputació per a fer una actuació de xoc que ajude a reparar els importants desperfectes ocasionats en les pistes i camins rurals de la província per les fortes precipitacions.

Així, Moliner ha assegurat que “la urgència i la contundència amb què actuem és la que requereix una situació excepcional com la què hem viscut en aquest episodi de temporal. Actuar de forma ràpida i eficaç és el millor que podem fer pels ajuntaments de la província, que podran tindre els diners de la Diputació en el menor termini de temps possible per a pagar en temps i forma les factures per a recuperar la normalitat als seus pobles”. En aqueix sentit, el president de la Diputació ha assegurat que “intentar planificar i fer les coses bé des de la gestió dóna com resultat poder respondre de forma àgil a una situació excepcional com la que tenim ara”.

D'aquesta manera, el Ple de la Diputació aprovarà demà una modificació de crèdit per la quantia d'aquestes iniciatives, així com les bases de les ajudes perquè els ajuntaments puguen presentar les factures des del mateix moment de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). “La urgència amb què volem actuar és la que requereix una situació excepcional i que no respon als temps burocràtics convencionals”, ha indicat el president.

Cal tindre en compte que la Diputació suma aquesta inversió a la seua resposta immediata a les emergències que han patit els municipis de la província en aquest episodi d'intenses pluges i que ha suposat un total de 294 serveis atesos a través del Consorci Provincial de Bombers i 57 en la reparació de carreteres. Una resposta per a la què tant el president com els diputats i diputades han estat en contacte continu amb les alcaldies de les zones afectades.

294 serveis dels bombers de la Diputació

En tot el temporal el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació ha realitzat un total de 294 serveis a 38 municipis de la província.

Moliner ha posat en valor el treball de tots els efectius i ha assegurat “que l'important és que no hàgem de lamentar cap dany personal com ha succeït a Màlaga, amb la qual vull expressar la meua solidaritat i condols com ja he transmés directament aquest mateix matí”.

Per zones, les àrees operatives del Consorci que més serveis han realitzat han estat Baix Maestrat amb 168 serveis, Plana Alta amb 68 i Plana Baixa amb 32. En altres punts com Alcalatén o l'Alt Palància s'han atés serveis d'emergència encara que en molt menor mesura.

Actuacions en el 87% de la xarxa vial provincial

A més del servei prestat a través del Consorci Provincial de Bombers, la Diputació ha respost als nombrosos danys materials que les fortes precipitacions han ocasionat en la xarxa de carreteres provincial, degut sobretot a inundacions i arrossegaments en diversos punts on ha estat necessari actuar d'emergència.

La Diputació ja ha realitzat treballs de condicionament en un total de 57 carreteres de la xarxa provincial d'un total de 66 carreteres, eliminant els obstacles que dificulten la circulació i senyalitzant i tallant al trànsit de la carretera en cas de resultar necessari pels punts perillosos