La presidenta de la Diputació s'alia amb el president de la Generalitat per a impulsar un conveni “que pose solució a un ‘empastre’ heretat de l'anterior govern del PSOE i Compromís que va oblidar la connexió de llum, aigua i internet en el projecte de la reforma del santuari”, ha subratllat Barrachina.
Marta Barrachina aconseguix el compromís de Carlos Mazón per a poder culminar la reforma del santuari de Sant Joan de Penyagolosa.
La presidenta de la Diputació s'alia amb el president de la Generalitat per a impulsar un conveni “que pose solució a un ‘empastre’ heretat de l'anterior govern del PSOE i Compromís que va oblidar la connexió de llum, aigua i internet en el projecte de la reforma del santuari”, ha subratllat Barrachina.
Este acord per un dels focus d'atracció més importants de l'interior de la província de Castelló s'ha pres en el transcurs de la reunió que han mantingut els dos dirigents este dimecres en el Palau de la Generalitat.
“El compromís del Consell de Mazón per la recuperació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa demostra que la nostra província és escoltada i atesa des del Palau de la Generalitat amb fets i accions”, ha destacat la dirigent provincial.
Els treballs que s'estan duent a terme fins a la data se centren en retornar el temple declarat Bé d'Interés Cultural i monument històric artístic a la seua màxima esplendor, si bé també permetran habilitar una hospederia amb més d'una desena d'habitacions que sumaran 46 places, així com un servei de cafeteria-restaurant que podrà albergar a un total de 70 persones. “Serveis estos dos últims per als quals resulta essencial disposar dels subministraments bàsics”, ha incidit Marta Barrachina.
Els dos dirigents han posat en valor la riquesa patrimonial del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, el qual “dinamitzarà el turisme d'interior, un sector estratègic per a l'activitat econòmica de la zona”, com ha expressat el president del Consell, qui ha afirmat que amb este conveni “saldem un deute històric per a acabar un projecte que va deixar pendent l'anterior govern de la Generalitat i de l'entitat provincial”.
Altaveu de la província
Este compromís del govern de la Generalitat Valenciana és un altre dels exemples del treball que realitza la presidenta Marta Barrachina com a altaveu de la província perquè siga escoltada i atesa. En este sentit, la dirigent provincial ha volgut posar en valor la coordinació i el compromís conjunt del Consell i la Diputació perquè la província de Castelló continue sent generadora d'oportunitats i desenrotllament. “Mentres esperem que des del Govern Central atenga les diferents peticions de reunions que he realitzat per a abordar temes tan importants per a la província com la costa, la ceràmica o el transport, des del Consell la resposta és àgil i eficaç”, ha remarcat Marta Barrachina.
Fruit d'eixe treball conjunt entre Consell i Diputació són les actuacions dutes a terme per a l'avanç en matèria d'hídrica, sanitària i la millora de les infraestructures a la província de Castelló, temes també tractats en la reunió de hui entre els dos dirigents.
“El front comú per a garantir el proveïment d'aigua, els 40 milions d'euros per a reparar danys per les fortes pluges i els avanços per al futur Hospital General són un exemple que hem aconseguit passar de ser els oblidats a tindre l'atenció i la inversió que els castellonencs mereixem”, ha subratllat la dirigent provincial, qui ha afegit que “la col·laboració institucional és un pilar fonamental per a aconseguir avançar, i al costat del Consell de Mazón l'estem aconseguint”.
Dins d'eixe avanç, destacar en primer lloc les actuacions i millores en matèria hídrica, sent este un dels temes que ha centrat part de la reunió que han mantingut els dos dirigents. En este sentit, la presidenta de la Diputació ha remarcat l'aliança entre la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana amb la finalitat de garantir el proveïment d'aigua i millorar les infraestructures hídrica. Este front comú entre les institucions provincial i autonòmica porta com a full de ruta el protocol de cooperació que van firmar al març de 2024 i que té per objecte establir un marc de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial de Castelló en la programació, finançament i execució de les infraestructures hidràuliques de proveïment d'aigua potable a la província de Castelló. La previsió abasta des de l'execució de xarxes col·lectives supramunicipals de transport d'aigua fins a la realització de sondejos estratègics d'aigües subterrànies, així com actuacions complementàries del proveïment. Marta Barrachina ha assenyalat que la millora de les infraestructures hidràuliques impulsada per les dos institucions és un exemple de "gestió eficaç que es traduïx en fets” com les obres d'emergència per prop de 8 milions d'euros per a donar solució a la falta de recursos hídrics a Canet lo Roig, Traiguera, la Jana, Benafigos, Xodos i Vistabella.
Dins d'eixa coordinació i compromís per una gestió eficaç dels recursos hídrics, la Generalitat Valenciana forma part del Consorci Provincial d'Aigües de Castelló, ja constituït.
I si en matèria hídrica, la resposta i coordinació amb el Consell és àgil i eficaç, també ho és en les emergències. En este punt, els dos dirigents han posat sobre la taula els 40 milions d'euros posats a la disposició dels municipis de la província de Castelló afectats per les fortes pluges registrades des del passat 29 d'octubre. I és que, al costat dels 12 milions que el Consell va destinar a través d'un decret, la Diputació ha finançat inversions directes per a resoldre amb la màxima agilitat els problemes derivats de les fortes pluges. Unes accions que, al costat de partides extraordinàries aprovades de manera posterior per a reparar depuradores, serveis, subministraments, carreteres, senderes, camins rurals o pistes forestals, han elevat a 40 milions d'euros les ajudes del Consell i la Diputació de Castelló.
En un altre orde de coses, oferir una atenció sanitària de qualitat és un dels objectius primordials per al govern de la Diputació de Castelló així com per al govern de la Generalitat Valenciana. En eixe sentit, les dos institucions treballen de forma de coordinada per a reforçar la sanitat en el nostre territori amb l'impuls al nou Hospital General de Castelló, sent este un altre dels temes analitzats en la trobada de hui, i, com ha subratllat Marta Barrachina, “és un projecte imprescindible perquè els castellonencs recuperen la sanitat que mereixen”. La col·laboració i l'aposta per reforçar la sanitat de la província també té un altre clar exemple en la recuperació del CICU per a la província de Castelló a la fi del passat mes de novembre.
La presidenta de la Diputació ha afegit que “el bon fer autonòmic de la Generalitat es multiplica gràcies al treball d'esta Diputació que està al servici de la seua gent i continuarem amb el treball conjunt d'identificar necessitats i aportar solucions”.