Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

Més de 200 alumnes i personal docent de Penyeta Roja participen en les jornades de sensibilització sobre els ODS

Més de 200 alumnes i personal docent de Penyeta Roja participen en les jornades de sensibilització sobre els ODS
La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, a la jornada de sensibilització sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
3 d'Octubre de 2022

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha inaugurat la jornada on ha destacat la importància d'educar i oferir alternatives per a fomentar una producció i consum més sostenible

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha assistit avui a la jornada de sensibilització sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que ha tingut lloc en el Centre d'Iniciació Tècnic Esportiva (CITE) del complex soci educatiu de Penyeta Roja on ha destacat la importància d'educar i oferir alternatives per a fomentar una producció i un consum més sostenible.

La jornada ha comptat amb la participació de més de 200 persones, exactament 224, entre alumnes i personal docent del centre soci educatiu, i s'emmarca dins del conveni entre la Diputació de Castelló i el Fons Valencià per la Solidaritat a través del qual es destinaran 15.000 euros per a realitzar activitats amb l'objectiu de conscienciar a la societat castellonenca sobre els ODS, en concret, sobre l'objectiu de garantir modalitats de consum i producció sostenibles, un requisit essencial per al desenvolupament sostenible.

El conveni inclou diverses accions entre les quals està el taller didàctic sobre els ODS 'Soc conscient de quin consum faig', una activitat destinada a centres educatius d'educació primària i secundària i té com a objectiu sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenible. Aquests tallers també s'oferiran a col·lectius específics com a associacions, centres de majors, universitats populars i centres juvenils, entre altres.

Així mateix, també s'ha organitzat l'exposició itinerant 'In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat' amb diverses zones diferenciades de preguntes i curiositats per a reflexionar, amb informació tematitzada sobre l'ODS 12 (Garantir modalitats de consum i producció sostenibles: un requisit essencial per al desenvolupament sostenible), una part final de resum i un photocall per a compartir experiències.

L'acord també inclou la realització d'un contacontes i una jornada formativa en els municipis participants d'enguany que són Castelló, Onda, Orpesa, Atzeneta i Vilafranca.

Porta ha afegit que, a través d'aquest projecte, "volem, d'una banda, territorialitzar els ODS i, per una altra, acostar a la població de la província de Castelló les accions que hem de posar en marxa per a la consecució de les metes que es plantegen en l'Agenda 2030».

Vídeo