La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Els bombers de la Diputació podran realitzar una desinfecció per setmana en tots els pobles de la província

Els bombers de la Diputació podran realitzar una desinfecció per setmana en tots els pobles de la província
21 d'Abril de 2020

Des de l'inici de l'emergència sanitària s'han realitzat 80 actuacions de neteja i s'ha invertit 18.500 euros en l'adquisició de material

La Diputació de Castelló mobilitzarà la totalitat dels recursos humans i tècnics del Consorci Provincial de Bombers per a escometre una desinfecció per setmana en cadascun dels pobles de la província. Així ho ha anunciat el president José Martí, qui ha explicat que els ajuntaments hauran de formalitzar les seues sol·licituds per correu electrònic. En aquestes labors de neteja participaran les plantilles dels 9 parcs de bombers professionals i voluntaris, les brigades de bombers forestals i les helitransportades. «El nostre objectiu és estar al costat dels ajuntaments i prestar-los tot el nostre suport, molt més, si cap, durant aquesta situació d'emergència sanitària».

És important destacar que segons ha explicat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, amb l'objectiu d'aconseguir la màxima efectivitat en la prestació d'aquests serveis, arran de la declaració de l'Estat d'Alarma la Diputació de Castelló ha invertit 18.500 euros en l'adquisició de 9 autobombes de desinfecció de 100 litres d'autonomia i 10 generadors d'ozó per a desinfectar vehicles i habitacles interiors».

Des que es va iniciar la crisi generada pel COVID-19 els operaris del Consorci Provincial de Bombers han realitzat 80 acciones desinfecció a la província. Per a les pròximes hores estan programades 18 operacions més.

El president Martí ha recordat que durant les primeres setmanes de l'Estat d'Alarma s'ha seguit un protocol en el qual la prioritat era actuar en els municipis que presentaven riscos especials per haver registrat defuncions o casos positius. La resta de sol·licituds s'han anat atenent segons l'ordre d'arribada.

Els treballs de desinfecció s'han realitzat seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat, amb personal qualificat i amb la prèvia adopció de les necessàries mesures de seguretat. S'ha actuat en les zones que presenten majors riscos com a centres de salut i consultoris mèdics, farmàcies, ajuntaments, centres oficials, centres de majors, oficines bancàries, parades d'autobusos, xicotets comerços, contenidors i baranes en la via pública.