La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Els bombers de la Diputació finalitzen l'evacuació d'aigua en la via pública a Almassora, la localitat més afectada per la pluges de les últimes hores

Els bombers de la Diputació finalitzen l'evacuació d'aigua en la via pública a Almassora, la localitat més afectada per la pluges de les últimes hores
2 d'Abril de 2020

Segueixen treballat en zones comunes d'edificis i adossats i garatges particulars del municipi i en les localitats de Peníscola i Orpesa. Pel que respecta a Borriana, han finalitzat totes les operacions

La província de Castelló va recobrant la normalitat després de més de 48 hores d'intens treball dels operaris del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació, que han realitzat un total de 124 serveis, 83 accions d'acovardisca i 41 operacions de rescat amb les quals ha sigut possible rescatar dels seus habitatges o vehicles a un total de 91 persones.

Són dades oferides pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, qui ha explicat que a Almassora, la localitat més afectada per l'episodi de fortes pluges, ja han finalitzat les labors d'evacuació d'aigua de la via pública i de les grans zones comunes d'edificis i adossats. En aquests moments es continua treballant en baixos comercials i garatges particulars.

El diputat també ha explicat que a Borriana ja han finalitzat tots els serveis i que es continua treballant amb Peníscola i Orpesa. En aquesta última població els bombers estan trobant més dificultats perquè a causa del nivell freàtic en alguns casos l'aigua reapareix després d'haver sigut desallotjada.

Abel Ibáñez ha destacat l'«eficàcia i el compromís» de les al voltant de 60 persones que han format part del dispositiu del Consorci Provincial de Bombers en el qual han participat efectius dels parcs d'Oropesa, Nules i Benicarló, la Unitat de Maquinària Pesada i Logística del Consorci i un grup de bombers forestals de la Generalitat Valenciana adscrits al Consorci. També ha incidit en la circumstància que els bombers provincials «han hagut de treballar en una situació molt més complexa de l'habitual, donada l'emergència sanitària per la qual estem travessant». Ha finalitzat dient que «l'equip de govern de la Diputació felicita els bombers del Consorci per la gran labor que han realitzat rescatant a 91 persones i sense que calga lamentar desgràcies personals».