Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

Els ajuntaments recolzen el pla #CastellóAvança de la Diputació de Castelló presentat 340 propostes d'obres per a executar en dos anys

Els ajuntaments recolzen el pla #CastellóAvança de la Diputació de Castelló presentat 340 propostes d'obres per a executar en dos anys
17 de Mayo de 2022

Es tracta d'un programa biennal dotat amb 30 milions que agilita els processos administratius i dota de major autonomia als municipis

Els ajuntaments de la província han acollit de forma molt favorable el nou pla #CastellóAvança, per al qual han presentat 340 propostes d'obres que es finançaran amb càrrec a aquest programa d'inversions de la Diputació de Castelló. Així ho ha explicat el president José Martí, qui ha assenyalat que cada municipi ha remés una mitjana de dues o tres sol·licituds. Totes aquestes propostes d'actuacions, que s'han aprovat hui de manera provisional en la Comissió de Concertació i Coordinació, hauran de sotmetre's durant un mes a exposició pública. Una vegada superat aquest període d'al·legacions, es procedirà a l'aprovació definitiva en ple. A partir d'aqueix moment, els ajuntaments podran remetre els projectes redactats per a cada obra a l'oficina tècnica de la Diputació i rebran el 50% del cost de les actuacions programades. El següent pas serà que els diferents consistoris podran posar en marxa el procés de licitació de les obres.

El pla #CastellóAvança és l'evolució de l'antic Pla 135, que s'ha convertit en un ambiciós programa biennal d'inversions a dos anys, dotat amb 30 milions d'euros, que es podran executar al llarg de 2022 i 2023. D'aquesta manera, «els ajuntaments poden programar sense la urgència de temps que existia en el Pla 135, en el qual calia presentar els projectes, licitar-los i executar-los dins d'un mateix exercici».

Amb el nou pla «els ajuntaments guanyen a més en capacitat de decisió i autonomia, ja que poden destinar tots els diners que els correspon a una obra de gran envergadura o a diverses, sent el màxim permés de quatre».

Del que es tracta, assegura el president, «és de posar-li'l el més fàcil possible als ajuntaments, perquè destinen els seus fons al que estimen convenient, simplificant al màxim els processos administratiu, en nom d'una major agilitat i eficiència».

A més, els ajuntaments podran destinar a subministraments les baixes de les licitacions. La Diputació ha elaborat un llistat en el qual s'especifica el tipus de compres a les quals es poden destinar les quantitats sobrants.