La presidenta de la Diputació de Castelló aposta per la ceràmica i revelarà aquest divendres els guanyadors de la sisena edició del Concurs de Regeneració Urbana

La presidenta de la Diputació de Castelló aposta per la ceràmica i revelarà aquest divendres els guanyadors de la sisena edició del Concurs de Regeneració Urbana
12 de Juliol de 2023

Forcall acollirà aquest divendres la gala de lliurament de premis del certamen l'objectiu del qual és promocionar l'ús de la ceràmica en entorns urbans Els finalistes de la present edició són Alcudia de Veo, Arañuel, Argelita, Cirat, Cortes de Arenoso, Montán i la Vall d'Uixó

Castelló, 11 de juliol de 2023.

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, aposta per la ceràmica i revelarà aquest divendres els guanyadors de la sisena edició del Concurs de Regeneració Urbana. Forcall es vestirà de gala amb motiu del lliurament de premis de la sisena edició del Concurs de Regeneració Urbana (CRU VI) que impulsa la Diputació de Castelló per a la promoció de l'ús de la ceràmica en entorns urbans.

Dels 39 ajuntaments urbans de la província que aspiraven a transformar-se amb ceràmica provincial en la present edició, set han sigut els finalistes: Alcudia de Veo, Arañuel, Argelita, Cirat, Cortes de Arenoso, Montán i la Vall d'Uixó.

D'entre tots ells, el divendres es coneixeran les propostes guanyadores de dos municipis de la província de Castelló, seleccionades per la seua qualitat arquitectònica, adequació als fins, condicions d'utilitat, accessibilitat i sostenibilitat, i tenint la ceràmica com a material principal per al desenvolupament dels projectes. Com ha indicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “la indústria ceràmica és un dels majors motors econòmics de la província de Castelló, de la creació de riquesa i ocupació. Des de l'administració provincial vam mostrar el nostre total suport a aquest sector i amb concursos com el CRU impulsem el foment de l'ús del producte ceràmic per a la regeneració d'espais urbans de la nostra província”.

La presidenta Marta Barrachina participarà en el lliurament de premis d'aquest divendres i estarà acompanyada del diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, així com de l'alcalde d'el Forcall, Santiago Pérez, representants dels municipis finalistes, membres del jurat, guanyadors d'edicions anteriors i representants de la patronal ceràmica i de les empreses els productes de les quals serviran per a desenvolupar els projectes guanyadors.

Un total de 506.250 euros per als dos premiats

Durant la gala es revelarà el nom dels dos premiats amb una dotació econòmica de 225.000 euros cadascun, a més de 28.125 euros per a cadascun dels dos equips guanyadors destinats als projectes bàsics i d'execució, estudi de seguretat i salut, direcció d'obra, direcció d'execució d'obra i coordinació en matèria de seguretat i salut.

A més dels dos premis hi haurà cinc esments i es farà lliurament del CRU [E], un esment especial creat específicament per a possibilitar la participació dels qui encara es troben en fase formativa i amb el qual es pretén fomentar el coneixement dels usos i aplicacions dels productes ceràmics d'exterior entre els futurs professionals de l'arquitectura.

Destacar que la gala del divendres serà la primera que se celebre en un dels espais regenerats gràcies al CRU, sent per tant l'espai 'Tellus el Forcall' el triat per al desenvolupament de l'acte. El projecte de Javier López es va alçar amb el primer premi del CRU IV mitjançant el qual ha transformat un espai residual en un espai urbà lligat amb la història del lloc i els seus habitants mitjançant la utilització d'un paviment ceràmic amb una modulació aleatòria combinable amb una trama tradicional, la creació d'una pèrgola/gelosia que permet crear les condicions ambientals adequades per a la seua utilització i la incorporació de càpsules del temps que permeten la participació ciutadana.

Un total de 506.250 euros para los dos premiados

Durante la gala se desvelará el nombre de los dos premiados con una dotación económica de 225.000 euros cada uno, además de 28.125 euros para cada uno de los dos equipos ganadores destinados a los proyectos básicos y de ejecución, estudio de seguridad y salud, dirección de obra, dirección de ejecución de obra y coordinación en materia de seguridad y salud.

Además de los dos premios habrá cinco menciones y se hará entrega del CRU [E], una mención especial creada específicamente para posibilitar la participación de quienes aún se encuentran en fase formativa y con el que se pretende fomentar el conocimiento de los usos y aplicaciones de los productos cerámicos de exterior entre los futuros profesionales de la arquitectura.

Destacar que la gala del viernes será la primera que se celebre en uno de los espacios regenerados gracias al CRU, siendo por tanto el espacio 'Tellus Forcall' el escogido para el desarrollo del acto. El proyecto de Javier López se alzó con el primer premio del CRU IV mediante el cual ha transformado un espacio residual en un espacio urbano ligado con la historia del lugar y sus habitantes mediante la utilización de un pavimento cerámico con una modulación aleatoria combinable con una trama tradicional, la creación de una pérgola/celosía que permite crear las condiciones ambientales adecuadas para su utilización y la incorporación de cápsulas del tiempo que permiten la participación ciudadana.