Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació vota en contra de la nova taxa de fem del Consorci Sud

La Diputació vota en contra de la nova taxa de fem del Consorci Sud

11 de desembre. La Diputació de Castelló ha votat en contra de la modificació de la taxa d'arreplegada de fems del Pla zonal de residus de les zones III i VIII que comprenen les comarques castellonenques de l'Alt Palància i la Plana Baixa, al desestimar-se per part del Consorci l'exempció d'aquesta taxa a magatzems i garatges de menys de 200 metres que estiguen sense cap tipus d'ús i que no produesquen residus.

El diputat de Sostenibilitat i representant de la Diputació en el Consorci, Mario García, ha criticat “l'afany recaptatori que es desprén d'aquesta nova tarifa, ja que no eximeix de pagar aquestos locals que no generen fem. És tremendament injust que aquestos locals, que no generen activitat ni per tant residus, que es corresponen amb magatzems i graners de municipis de l'interior especialment, hagen de pagar una taxa que no els correspon. Amb un pressupost com el que té el Consorci, de 11,6 milions d'euros, no entenem que es penalitze aquestos locals d'aquesta manera. Hi havia marge suficient com per a haver inclòs les millores que havíem presentat”.

En aquest sentit, el diputat ha destacat, a més, que “l'any passat ens vam abstindre i vam donar un vot de confiança a la presidència del Consorci a l'informar-nos que s'anaven a millorar les taxes. Avui, al veure que aquestes millores no s'han portat en els termes que considerem justos, votem en contra”.

Congelada la taxa en vivendes i més trams per a comerços

No obstant això, el diputat s'ha mostrat optimista quant a les millores introduïdes en les tarifes gràcies a les al·legacions presentades i que arreplegaven més les demandes realitzades per la Federación d'Empresarios del Alto Palancia.

“Ja frenem la pujada de la taxa d'arreplegada de residus per a les vivendes, amb la pressió de la Diputació i dels ajuntaments, i ara hem aconseguit que les taxes aplicades als comerços s'adapten més a les seues característiques, perquè no és just que una xicoteta persona emprenedora amb un xicotet local pague el mateix que un gran local comercial”.

Finalment, García ha defés que “des de la Diputació continuarem defenent que s'abaixen els impostos, adequant les taxes al servei que es presta en l'arreplegada de fems, perquè els municipis de la província puguen continuar generant oportunitats a través de l'emprenedoria, i les administracions siguem els seus aliats i no uns inconvenients a la seua activitat”