Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació votarà una declaració institucional de record i suport a les víctimes del nazisme perquè no caiguen en l’oblit

La Diputació votarà una declaració institucional de record i suport a les víctimes del nazisme perquè no caiguen en l’oblit
15 de Gener de 2022

El dimarts es portarà al ple la proposta, que inclou el foment, per part de la institució, d’accions adreçades a la sensibilització i conscienciació ciutadana

Els quatre partits representats al Ple de la Diputació de Castelló (PSPV-PSOE, Compromís, Partit Popular i Ciutadans) han acordat aprovar conjuntament una declaració institucional en memòria de les víctimes del nazisme. El text es ratificarà aquest dimarts en la sessió plenària corresponent al mes de gener i es fa coincidir a pocs dies del dia en què es commemora l’alliberament del camp de concentració i extermini d’Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener.

La proposta de declaració institucional s’aprovarà a proposta de l’equip de govern de la Diputació. Amb la lectura i posterior votació del text es recordarà totes les víctimes de la barbàrie nazi, amb especial menció a la població valenciana i espanyola torturada i assassinada per les seus conviccions, ideals i condicions.

El president de la corporació, José Martí, ha manifestat que “com a societat estem en deute amb tots els damnificats per l’Holocaust”. “Hem de posar cara a les víctimes, contar la seua història i honrar-les, no poden caure en l’oblit”, ha explicat. Per això “cal que combatem el negacionisme i els discursos d’odi des de l’educació en valors com la tolerància i el respecte mutu, reivindicant i promovent la seua memòria i la seua lluita per les llibertats i la democràcia”.

Amb la subscripció de l’acord, la Diputació de Castelló s’adhereix al manifest aprovat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i es compromet a impulsar accions dirigides a la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre l'Holocaust i la necessitat que tothom s’implique en la construcció d’una societat democràtica “on la convivència siga el pilar fonamental”.

Des de la institució provincial es convidarà a totes les entitats locals de Castelló a adherir-se a la commemoració del dia 27 de gener.