Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació vertebra l'oferta turística dels 21 paratges naturals municipals

La Diputació vertebra l'oferta turística dels 21 paratges naturals municipals
1 de Decembre de 2017

La Diputació de Castelló vertebrarà l'oferta turística dels 21 paratges naturals municipals existents a la província a través de la creació d'una col·lecció de guies que ha elaborat junt amb els ajuntaments i les associacions culturals d'aquestos municipis.

1 de desembre. La Diputació de Castelló vertebrarà l'oferta turística dels 21 paratges naturals municipals existents a la província a través de la creació d'una col·lecció de guies que ha elaborat junt amb els ajuntaments i les associacions culturals d'aquestos municipis. El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha presentat aquest matí les guies 'Visita les 21 xicotetes meravelles de Castelló', un nou recurs turístic que es contextualitza en el treball del Govern provincial per crear productes turístics entorn dels recursos naturals, patrimonials i culturals de la província.

“El desenvolupament turístic és una de les prioritats d'aquest Govern provincial, perquè és una de les millors eines per a impulsar l'economia dels 135 municipis i millorar la qualitat de vida de la nostra gent. Estem treballant per millorar les oportunitats de futur als nostres pobles, i això també passa per cuidar els nostres recursos i convertir-los en productes sostenibles, rendibles i útils per a continuar generant riquesa com la que ens han regalat al llarg de la nostra història”, ha explicat Martínez, acompanyat del diputat delegat del Medi Natural, Antonio Cases, qui ha treballat en la producció d'aquesta guia junt amb col·lectius i ajuntaments dels municipis.

Així, a partir d'aquesta iniciativa de la Diputació, cada un dels 21 municipis que tenen al seu terme paratges naturals municipals tindrà a partir d'ara aquest conjunt de 21 guies perquè qualsevol turista que el visite conega que la província té paratges d'enorme riquesa, que pot començar a conéixer a través d'aquestes publicacions.

“Fins ara els ajuntaments no tenien cap eina per a donar a conéixer aquestos paratges, animar a la seua visita al potencial turisme dels seus pobles i també poder donar a conéixer aquesta xarxa d'entorns tan rics i atractius dels distints punts de la província”, ha explicat Martínez, el qual ha posat en valor “la utilitat d'aquesta nova eina que divulga i promociona el nostre patrimoni. No es pot estimar el que no es coneix, i amb aquestes guies fem un pas més en aquesta promoció i divulgació del nostre territori, també com a element d'orgull de pertinença a la província de Castelló”.

Cal assenyalar que la Diputació ha editat 4.000 exemplars de cada una d'aquestes 21 guies replegades en una carpeta que ha distribuït entre els municipis, perquè tinguen ja aquest recurs el pròxim pont de desembre.

'21 xicotetes meravelles de Castelló'

Cal assenyalar que aquestes guies '21 xicotetes meravelles de Castelló' es refereixen al Bovalar de Sant Jordi (Sant Jordi), el Castell d'Arenós (la Pobla d'Arenós), el Castell (Atzeneta del Maestrat), el Clot de la Mare de Déu (Borriana), el Mollet (Sant Joan de Moró), el Pozo Junco (el Toro), el Rivet (Benassal), Ermita de la Magdalena (Castelló de la Plana), la Devesa (Soneja), la Esperanza (Segorbe), l'Estany (Nules), la Torrecilla-Puntal de Navarrete (Altura), la Mola d'Ares (Ares del Maestrat), la Mola de la Vila (el Forcall), Rosa (Vilafranca), Peñaescabia (Bejís), Pereroles (Morella), el Racó del Frare (Sant Mateu), Rambla Celumbres (Castellfort-Cinctorres-el Portell de Morella), Sant Miquel (Vilafamés) i la Serra del Puig (Vinaròs).