La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació subvenciona amb 20.000 euros una furgoneta de 9 places de l'Associació de Familiars del Malalt Mental

La Diputació subvenciona amb 20.000 euros una furgoneta de 9 places de l'Associació de Familiars del Malalt Mental
25 d'Abril de 2020

El vehicle es destinarà a la realització de les activitats d'oci, temps lliure, culturals o senderisme programades fora de la seu

La Diputació de Castelló subvencionarà amb 20.000 euros a l'Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental (AFDEM) per a l'adquisició d'un vehicle furgoneta adaptat de 9 places que s'adscriurà als programes de cures de persones amb malaltia mental fora de la seu i a donar continuïtat als serveis que l'entitat presta als seus associats.

Les accions de la AFDEM estan orientades a la rehabilitació psicosocial comunitària dels malalts mentals, en la qual s'implica les persones afectades i les seues famílies, els serveis de salut i la societat en el seu conjunt.

Per a la consecució d'aquest objectiu es programen activitats  fora de la seu de l'associació d'oci i temps lliure, hort ecològic, gimnàs, natació, taller de lectura en biblioteca, senderisme i agenda cultural.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'Àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha manifestat que «aquest tipus de subvencions són necessàries perquè «les administracions públiques hem de fer tot el que siga a les nostres mans per a afavorir una adequada atenció sanitària i social de les persones amb malaltia mental».

En la seua opinió, «ens concerneix a tots donar visibilitat a aquest col·lectiu i implicar el conjunt de la societat en la promoció i normalització social de les persones que tenen aquesta malaltia».