La Diputació subvenciona amb 20.000 euros una furgoneta de 9 places de l'Associació de Familiars del Malalt Mental

La Diputació subvenciona amb 20.000 euros una furgoneta de 9 places de l'Associació de Familiars del Malalt Mental
25 d'Abril de 2020

El vehicle es destinarà a la realització de les activitats d'oci, temps lliure, culturals o senderisme programades fora de la seu

La Diputació de Castelló subvencionarà amb 20.000 euros a l'Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental (AFDEM) per a l'adquisició d'un vehicle furgoneta adaptat de 9 places que s'adscriurà als programes de cures de persones amb malaltia mental fora de la seu i a donar continuïtat als serveis que l'entitat presta als seus associats.

Les accions de la AFDEM estan orientades a la rehabilitació psicosocial comunitària dels malalts mentals, en la qual s'implica les persones afectades i les seues famílies, els serveis de salut i la societat en el seu conjunt.

Per a la consecució d'aquest objectiu es programen activitats  fora de la seu de l'associació d'oci i temps lliure, hort ecològic, gimnàs, natació, taller de lectura en biblioteca, senderisme i agenda cultural.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'Àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha manifestat que «aquest tipus de subvencions són necessàries perquè «les administracions públiques hem de fer tot el que siga a les nostres mans per a afavorir una adequada atenció sanitària i social de les persones amb malaltia mental».

En la seua opinió, «ens concerneix a tots donar visibilitat a aquest col·lectiu i implicar el conjunt de la societat en la promoció i normalització social de les persones que tenen aquesta malaltia».