La Diputació projecta per a enguany la renovació necessària de Penyeta Roja per a homologar-lo com a centre de tecnificació esportiva

La Diputació projecta per a enguany la renovació necessària de Penyeta Roja per a homologar-lo com a centre de tecnificació esportiva
18 de Març de 2022

El Ple faculta el president per a firmar el conveni amb la Generalitat que facilitarà les obres, amb un cost d’1,5 milions d’euros

El Ple de la Diputació de Castelló ha facultat el president de la corporació, José Martí, per a la signatura del conveni amb la Conselleria d'Educació que possibilitarà la rehabilitació integral de l'institut de Penyeta Roja.

El president de la Diputació ha valorat l'aprovació del conveni, dotat en 1,5 milions d'euros, «com una bona notícia perquè ens permetrà posar al dia les aules per on passen les futures estreles de l'esport castellonenc». Les deficiències detectades en el complex «són nombroses i s'han de solucionar ja, no contínuament amb ‘parches’», creu Martí. Aquesta primera gran intervenció des de la seua creació permetrà eliminar les deficiències en accessibilitat i millorar la salubritat en els lavabos, entre altres actuacions.

Segons ha informat Martí, la previsió és que les obres es liciten en els pròximes mesos i que els operaris comencen a treballar en l’últim tram de l’any. «Anem a fer realitat una reivindicació d’anys de tota la comunitat acadèmica, adaptant el recinte als reglaments actuals de construccions i d’eficiència energètica». El pagament del conveni es farà en dues anualitats.

Per a preparar el nou curs acadèmic i poder compaginar-lo amb els treballs de reforma, la Diputació farà una inversió addicional de 400.000 euros per a condicionar l’espai on estudiarà l’alumnat mentre duren els treballs. Provisionalment s’ubicaran a l’edifici principal de Penyeta Roja, a escassos metres de l’institut.

L’OBJECTIU, HOMOLOGAR EL CENTRE

La vicepresidenta i diputada delegada de Penyeta Roja, Patricia Puerta, ha avançat que aquest projecte «no només està focalitzat en millorar les instal·lacions i la qualitat educativa, també farà possible l’homologació de Penyeta Roja com a centre de tecnificació esportiva (CTE). Aquesta nova condició -actualment funciona com a centre d'iniciació tècnica esportiva- permetrà al recinte socioducatiu de la Diputació ampliar l'actual oferta formativa que brinda en matèria d'esports. Això, al seu torn, «serà un al·licient més per a posar Castelló en l'elit esportiva a nivell nacional amb un dels centres d'educació esportiva millor valorats d'Espanya».

El departament de Patricia Puerta treballa amb la idea de situar Penyeta Roja a l'altura dels centres de tecnificació esportiva que actualment existeixen a les províncies de València i Alacant, a manera d'aconseguir una vertebració real del territori a nivell esportiu.