Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació promou a Gaibiel l’obertura d’una botiga multiservei «com a revulsiu per a fixar i atraure població»

La Diputació promou a Gaibiel l’obertura d’una botiga multiservei «com a revulsiu per a fixar i atraure població»
8 de Juny de 2021

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, destaca que «és primordial que es reforcen els serveis essencials en els territoris on més falta fan»

El xicotet municipi de Gaibiel, a l’Alt Palància, ha vist ampliat el seu catàleg de serveis amb una nova botiga multiservei. La seua obertura ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Castelló, qui ha destinat 12 mil euros al condicionament del local que des d’ara proveirà el municipi d’aliments i productes bàsics. Es dona la circumstància que fins al moment no existia cap establiment comercial de les mateixes característiques a la localitat, pel que el veïnat de Gaibiel -envellit en part- no haurà de desplaçar-se més a localitats de la contornada per a realitzar la seua compra setmanal.

En la inauguració de la nova botiga, celebrada fa pocs dies, ha participat en representació de la Diputació el responsable de l’àrea de Desenvolupament Rural, Santi Pérez. Tant Pérez com l’alcaldessa, Ester Giralte, van aprofitar l’ocasió per a visitar les instal·lacions i recollir les impressions tant de les persones usuàries com de la gerència.

Pérez ha destacat que «és primordial» que la la Diputació s'implique en aquesta mena de polítiques «perquè reforcen la presència dels serveis essencials en els territoris on més falta fan». «Si hi ha una cosa que caracteritza a aquest equip de govern progressista és la nostra obstinació per proveir els pobles de majors recursos i que aquests acaben convertits en revulsius per a fixar i atraure població».

Al fil d’això, el diputat ha senyalat que la botiga de Gaibiel no és l’única que s’ha obert en els últims temps a la província amb la col·laboració de la institució provincial. Així doncs, des de 2020 s'han finançat actuacions en 12 espais comercials de Palanques, Villanueva de Viver, Vallibona, Matet, Arañuel, la Torre d'en Doménec, Villores, Herbers, la Serratella, Argelita, Sorita i la Todolella. El pressupost per a aquest menester ha ascendit a 120.000 euros.

Està previst que en qüestió de setmanes s’adjudiquen les ajudes de la convocatòria 2021 per a la creació i millora de botigues multiservei.