La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació presenta ‘El feminisme en 35 #’, el llibre que reivindica l’apoderament feminista en la xarxa

La Diputació presenta ‘El feminisme en 35 #’, el llibre que reivindica l’apoderament feminista en la xarxa
5 de Març de 2020

El president José Martí i la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, han participat en l’acte, inclòs en la programació commemorativa del 8M

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, han assistit aquesta vesprada a la presentació, dintre de la programació commemorativa de la institució del 8M, del llibre ‘El feminisme en 35 #’, de les professores de la Universitat Jaume I Sonia Reverter i María Medina-Vicent.

Martí ha lloat la llavor investigadora i el compromís social de les autores «que han reflectit perfectament com les xarxes socials han vingut al món per a rearmar i enfortir el moviment feminista, que ha guanyat una finestra molt important on poder alçar la veu i reivindicar els drets de les dones sense deixar de costat el carrer». Així doncs, les autores han recopilat 35 hashtags «que s’han convertit en símbols del moviment feminista del segle XXI gràcies al poder d’Internet, com #MeToo, que ha alliberat del silenci a milers de dones víctimes del masclisme».

La vicepresidenta ha afegit que «estem davant d’un llibre que reunix la història més moderna del feminisme, el del segle XXI, que s’ha sabut adaptar a les noves realitats per a seguir reclamant i lluitant pel que ens pertoca».

El president ha acabat afirmant que «em quede amb el missatge que imprimeix aquest llibre: «sí, sóc feminista» i «no esteu soles».

L’acte ha tingut lloc al Centre Cultural les Aules i ha servit d’avant sala de la commemoració del 8 de Març, el diumenge, el Dia Internacional de les Dones. La vicepresidenta ha tornat a fer una crida a la participació a les activitats programades pels moviments feministes i ha recordat que les activitats continuaran el pròxim divendres 13 a Albocàsser i Moncofa, on es projectarà el film ‘Hijas de Cynisca’ i s’obrirà un debat amb la seua directora, Beatriz Carretero.