Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

La Diputació convida a la joventut de la província a participar en el Concurs de Microrelats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La Diputació convida a la joventut de la província a participar en el Concurs de Microrelats amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere
12 d'Octubre de 2021

El XI Concurs ‘Rocío López Agredano’ pretén mostrar les reflexions i idees que té la joventut castellonenca per a erradicar la Violència de Gènere

La Diputació convoca, en col·laboració amb l'Associació de Familiars de Víctimes Rocío López Agredano (AFAVIR), les bases del XI Concurs de redacció de microrelats ‘Rocío López Agredano’, destinat als joves de la província amb edats compreses entre 14 i 18 anys, que cursen estudis d'educació secundària, batxillerat o cicles formatius en centres educatius de la província de Castelló. La temàtica versarà sobre una reflexió personal sobre la violència exercida sobre les dones en qualsevol de les seues manifestacions (relacions sentimentals, àmbit domèstic, laboral, social, sexual, cultural, etc.).

L'alumnat podrà presentar el seu relat en castellà o valencià. Únicament s'acceptarà un escrit per cada estudiant. L'extensió de les redaccions amb format de microrelat (prosa, poesia, lletra de cançó, etc.) no podrà superar les 200 paraules, sense incloure el títol, que es presentarà però no comptabilitza. Totes les persones que participen, independentment de la seua edat o sexe, concursaran en una de les dues categories disponibles: Categoria A (3r i 4t ESO) i Categoria B (batxillerat i cicles formatius).

La vicepresidenta de la Diputació i titular de l'àrea d'Igualtat, Patrícia Puerta, ha explicat que aquest concurs permet a la joventut de la província ‘’aportar pensaments, reflexions, i idees per a aconseguir l'eliminació del maltractament i qualsevol tipus de violència de gènere i masclista. Sobre aquest tema, ha convidat a compartir en aquest relat ‘’una experiència personal en primera persona o que haja viscut algú pròxim’’.

Puerta ha recordat que el termini de presentació es manté obert fins al dia 5 de novembre de 2021 a les 15.00 hores. Seran sis els microrelats guanyadors del Concurs. Els dos primers premis seran obsequiats amb una tauleta, mentre que els quatre relats guanyadors restants rebran auriculars sense fils. Els qui participen en el concurs rebran un diploma nominatiu acreditatiu per la seua participació en aquest. Des de la institució provincial es convida a assistir a l'alumna o alumne que haja obtingut un dels premis per a la seua lectura. Podrà vindre acompanyada/o pels seus familiars com el seu professorat i alumnat, segons les restriccions sanitàries vigents en aqueixa data.

Ateses les bases, es constituirà un Jurat Qualificador, integrat per dos representants de la Corporació Provincial i dos representants de l'Associació AFAVIR.