La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació intensifica el cap de setmana en tota la província els tractaments contra el mosquit tigre

La Diputació intensifica el cap de setmana en tota la província els tractaments contra el mosquit tigre
17 d'Abril de 2020

Els equips habituals i els arribats de reforç des de València i Alacant treballaran de nit i de dia per a captar totes la fases de l'insecte

La Diputació de Castelló intensificarà durant el cap de setmana els tractaments contra els mosquits en el conjunt de la província donada la gran acumulació d'aigua detectada en les zones de marjal i en els diferents ecosistemes singulars a conseqüència de les pluges dels últims dies. Seguint les indicacions del director tècnic del Pla Provincial Contra els Mosquits, el catedràtic de la Universitat de València, Ricardo Jiménez, les actuacions es realitzaran tant de nit com de dia per a captar totes les fases del mosquit tigre.

És un anunci que ha realitzat la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, qui també ha revelat que en les últimes hores s'han reforçat els equips que habitualment treballen a la província de Castelló amb altres procedents de València i Alacant.

L'objectiu és «aconseguir la major eficàcia possible», raó per la qual «seguint els criteris de la direcció tècnica s'actua en el conjunt de la província i, quan resulta necessari, s'intensifica el treball en alguna zona concreta com ha succeït en les últimes hores en l'àrea de Cabanes i Torreblanca». Del que es tracta és de «atacar amb la major contundència possible la proliferació d'aquests insectes i les seues larves per a evitar molèsties a la ciutadania».

María Jiménez, ha recordat que «el Pla Provincial Contra els Mosquits es manté actiu durant tot l'any, també a l'hivern, amb la realització periòdica d'inspeccions dirigides pel professor Ricardo Jiménez en coordinació amb els ajuntaments afectats en les tres zones geogràfiques en les quals s'ha subdividit el territori: nord, centre i sud.